Spareivrige politikere chartrer luksushotel på Bornholm – og brænder flere hundrede tusinde kroner af på Folkemødet

Region Syddanmarks pressefoto af regionsrådsformand Stephanie Lose (V)
Del artiklen her:

Samtidig med at de regionale politikere igen og igen har beklaget sig over økonomisk smalhals, synes der ikke at være nogle økonomiske problemer, når det handler om deres egen deltagelse ved Folkemødet.

Efter på mange måder at have ligget stille de to seneste år grundet coronaen, er Folkemødet nu tilbage i fuldt omfang. Derfor vil der senere på ugen være fyldt godt op i Allinge, når i høj grad politikere, topembedsmænd, mediefolk og interesseorganisationer sætter hinanden stævne på det nordlige Bornholm.

Det gør samtidig at skatteyderne i dén grad må finde den store pung frem, for at finansiere deltagelserne for mange af de store delegationer. Eksempelvis Region Syddanmark, der på trods af de seneste år at have skåret på en række områder typisk omtalt som kernevelfærd, vil være markant til stede på Bornholm til årets udgave af Folkemødet.

Læs også : Region skærer kraftigt ned på sine sygehuse : Bruger alligevel flere hundrede tusinde kroner på Folkemødet

Ikke kun når det handler om antallet af deltagere, men også i forhold til, hvor de skal indkvarteres – og i det hele taget nå frem til solskinsøen. Forhold der fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Region Syddanmark.

Hotelregning for Folkemødet til Region Syddanmark

 

Regningen på den klart dyre side af kvart million kroner

Hvor dyr en oplevelse det bliver for skatteyderne i Region Syddanmark senere på ugen at sende sine lokalpolitikere og ledende embedsmænd til Bornholm, kan blandt andet ses på udgifterne til overnatning under Folkemødet. Udgifter hvis størrelse blandt andet skyldes, at regionen på det nærmeste helt på egen hånd, har lagt beslag på en af øens absolut bedste overnatningssteder.

Læs også : Fyrede – igen – flere hundrede varme hænder : Regionsråd brugte alligevel – igen – 400.000 kroner på Folkemødet

Det i form af Hotel Griffen, der hører hjemme i Rønne. Et hotel der ikke kun byder på overnatning, men eksempelvis også kan tilbyde sine gæster adgang til spafaciliteter. Hoteller af denne type er i sagens natur ikke billige, hvilket heller ikke er tilfældet for Region Syddanmarks reservationer. Således har regionen betalt 158.700 kroner, for at i alt 27 embedsmænd og politikere kan få en seng at sove i under Folkemødet.

Læs også : Vestsjællandsk kommune skærer voldsomt ned på psykiatrien : Brænder alligevel 115.000 kroner af på Folkemødet

Samtidig viser de fremsendte bilag fra Region Syddanmark, at det allerede i midten af maj måned havde indkøbt flybilletter for omkring 50.000 kroner. Derved kan skatteyderne se frem til en regning på den dyre side af en kvart million kroner, for at politikere og topembedsmænd kan komme til årets Folkemøde.

Udgifter til flyvning til Folkemødet for Region Syddanmark

Del artiklen her:
1 Comment

  1. Det betyder ikke noget vi er jo nogen af de rigeste så på med vanten og over i baren der er masser af fadbamser betalt af de noget så forstående borgere, det er bare så sjovt når Socialdemokraterne fyrre den af på borgernes regning, fedt.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*