Fyrede – igen – flere hundrede varme hænder : Regionsråd brugte alligevel – igen – 400.000 kroner på Folkemødet

Region Sjællands pressefoto af regionsrådsformand Heino Knudsen (tv), 1. næstformand Peter Jacobsen (midt) og 2. næstformand Jacob Jensen (V)
Del artiklen her:

Årets Folkemøde er aflyst, hvilket omvendt betyder en væsentlig besparelse for skatteyderne i Region Sjælland. De plejer nemlig at blive pålagt store udgifter, for at regionsrådsmedlemmerne sammen med ledende embedsmænd kan komme til Bornholm.

juristkontoret

Efteråret 2018 medførte ifølge regionsrådsmedlemmerne i Region Sjælland så mange økonomiske udfordringer, at det i første omgang var nødvendigt at sende de ledende embedsmænd på overarbejde. Det for at finde frem til, hvordan de økonomiske ender kunne mødes på en måde, så man ville undgå meget store afskedigelsesrunder indenfor det sjællandske sygehusvæsen.

På trods af anstrengelserne undgik Region Sjælland heller ikke i forbindelse med budgettet for 2019 at gennemføre en række nedskæringer, hvilket i høj grad kom til at gå ud over sygeplejersker og andre medarbejdergrupper, der typisk omtales som de ”varme hænder”.

Læs også : Regionsråd fyrede flere hundrede medarbejdere – og tog på sommerudflugt til 430.000 kroner

Med besparelser som kostede flere hundrede medarbejdere deres jobs skulle man måske umiddelbart tro, at regionsrådsmedlemmerne ville gå foran med et godt eksempel i forhold til at skære ned på sine egne fornøjelser. Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Region Sjælland, syntes dette dog langt fra at være tilfældet.

Region Sjællands oversigt over udgifter til Folkemødet 2019

 

Faste store Folkemøde-udgifter – også efter andre store nedskæringer

Således fremgår det af fremsendte opgørelser, at regionsrådsmedlemmerne bakket op af ledende embedsmænd, på det nærmeste stod i kø for at komme med til Bornholm til 2019-udgaven af Folkemødet. Et fremmøde der også meget naturligt kunne aflæses i den regning, som blev sendt videre til skatteyderne.

Læs også : Receptioner, hotelophold, festmiddag og busser i rutefart : Regionsråd fejrede sig selv – og hinanden – for 200.000 kroner

Således måtte de i alt af med 409.738 kroner, for at 28 regionsrådsmedlemmer og 14 embedsmænd kunne lægge vejen forbi Solskinsøen. En væsentlig årsag til den store udskrivning var, at indkvarteringen fandt sted på Hotel Abildgaard. Et af Bornholms bedste hoteller, som ud over at tilbyde sine gæster faciliteter som swimmingpool og strandudsigt, også ligger placeret i Allinge – hvor Folkemødet løber af stablen.

Læs også : Bag nedskæringerne i regionerne : Hænger på milliarddyre lån – og afdragene stiger og stiger

Udgiften på lige over 400.000 kroner var dog langt fra unormal for Region Sjælland, som fast bruger store beløb på Folkemødet. Også selv om man som i eksempelvis 2018 og 2019, så sig nødsaget til at gennemføre store afskedigelsesrunder blandt sine menige medarbejdere.

Region Sjællands deltagerliste ved Folkemødet 2019

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*