Natværter skulle arbejde gratis : Loud-direktør scorer selv millionløn på radiostation næsten uden lyttere

Del artiklen her:

Selv om lytterne i en bred bue går uden om Radio Loud, er den statsfinansierede station anderledes dygtig, når det handler om at skaffe indtægter til sin ledelse.

juristkontoret

Da det lykkedes for Radio Loud at vinde udbuddet af en ny DAB-kanal foran først og fremmest Radio 24syv, skabte det nærmest en sensation i specielt det københavnske mediemiljø. Her anså man det nemlig for lige så sikkert som ammen i kirken, at den succesfulde taleradio fik lov til at fortsætte i yderligere fire år.

Men allerede inden Radio Loud gik i luften for første gang den 1. april i år, havde den statsfinansierede station med udgangspunkt omkring lokalradioen Radio Diablo på Sydfyn, trukket de første negative overskrifter. Det i forbindelse med at stationen via firmaet Sein, havde indgået aftaler omkring pasningen af natfladen. Det via natværter, der skulle arbejde gratis for Radio Loud – mod til gengæld at få en ikke nærmere defineret feedback omkring udsendelsernes kvalitet.

Læs mere : Radio Louds bagmænd scorer millioner i statsstøtte på radioer uden studier, samsendinger og tv-forening med base på deres kommercielle radiostation

Overfor Fagbladet Journalisten udtalte kanaldirektøren for Radio Loud, Ann Lykke Davidsen, at man betalte Sein 725.000 kroner for at producere 17 timers ugentlig radio. Hvordan man fra firmaets side så fordelte beløbet, ville Radio Loud ikke umiddelbart forholde sig til.

 

Ingen lyttere i stationens målgruppe

Omtalen i blandt andet Fagbladet Journalisten syntes dog at have været med til at gøre, at Radio Louds nattevagter fik en egentlig aflønning. Det i form af en timeløn på 150 kroner, som Journalistforbundet dog langt fra mente var tilstrækkelig.

Læs mere : Loud-bagmænd handler med sig selv for millioner af skattekroner – så tæt forbundne er de

Samme tilbageholdenhed på Radio Loud, der årligt modtager omkring 65 millioner kroner i statsstøtte, synes dog ikke at gælde, når det handler om Ann Lykke Davidsen selv. Således fremgår det af den ansøgning Radio Loud indsendte i forbindelse med det vundne udbud, at kanaldirektøren ville blive aflønnet med omkring 80.000 kroner om måneden. Hertil kommer formentligt pensionsindbetalinger på i størrelsesordenen 17.1 procent, således at Ann Lykke Davidsen de fire år stationen eksisterer, kan se frem til en samlet månedlig indtjening på omkring 90.000 kroner. Eller hvad der svarer til, at årslønnen for at stå i spidsen for Radio Loud runder millionen.

Læs mere : Radio Louds Instagram-profil pumpet op med falske følgere – men stationen nægter at have betalt fattige brasilianske børn

Det på trods af, at Radio Loud langt fra har været nogen lyttersucces. Således har de første målinger foretaget af Kantar Gallup vist, at den landsdækkende station har ligget fast på omkring 4.000 ugentlige lyttere. Vel og mærke lyttere, der ikke befinder sig i stationens målgruppe, som er de unge mellem 18 og 30 år.

Ann Lykke Davidsen er ikke vendt tilbage på Journalista.dks henvendelser.

Del artiklen her:
1 Comment

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*