Radio Louds Instagram-profil pumpet op med falske følgere – men stationen nægter at have betalt fattige brasilianske børn

Del artiklen her:

Mens den statsfinansierede station stort set ikke har nogle lyttere i Danmark, er der tilsyneladende stor opbakning blandt fattige børn i den brasilianske slum.

juristkontoret

Den 1. april i år gik Radio Loud i luften for første gang, hvilket dog langt fra har været en succeshistorie for stationen med udgangspunkt omkring Radio Diablo i Svendborg. For den første lyttermåling viste nemlig, at tilslutningen til stationen var så lille, at det var umuligt at måle hvor mange lyttere den havde. Det på trods af, at skatteyderne ellers hvert år bliver pålagt at betale 65 millioner kroner til stationen, der har de unge som sin udtalte målgruppe.

Læs også : Radio Louds bagmænd scorer millioner i statsstøtte på radioer uden studier, samsendinger og tv-forening med base på deres kommercielle radiostation

Heller ikke på de sociale medier, har Radio Loud bidt sig fast. Således har den omkring 1.800 følgere på sin Facebook-profil, hvilket er væsentligt mindre, end hvad selv mindre jyske lokalradioer kan fremvise. Omvendt har der den seneste tid været fremgang at spore på Instagram, hvor man nu har passeret 2.600 følgere. Problemet er dog, at en lang række af disse må anses for at være falske, da de både kommer fra den anden side af jordkloden og samtidig fremstår oprettet af børn på omkring de 12-13 år.

Vel og mærke flere hundrede profiler, som alle sammen kun har meget få opdateringer – hvis overhovedet nogle.

Falske brasilianske følgere på Radio Louds Instagram-profil

 

Det drejer sig om flere hundrede brasilianske børn, hvor af en stor del af dem synes at komme fra nogle af landets hårdest belastede sociale områder, de såkaldte favelaer. På samme måde som mange de unge brasilianske følgere af Radio Loud, har en forkærlighed for Jesus – og kun foretager de meget få opdateringer på portugisisk.

Læs også : Loud-bagmænd handler med sig selv for millioner af skattekroner – så tæt forbundne er de

Ved simple opslag på nettet er det muligt at finde frem til firmaer, der har specialiseret sig i at sælge falske følgere til Instagram-profiler. Typisk ligger prisen på omkring 800 danske kroner, hvis man vil købe 2.000 falske brasilianske fans. Flere af bureauerne lover samtidig, at mange ”rigtige” brasilianere hurtigt vil følge efter, da de falske profiler vil skabe opmærksomhed i sambalandet.

Læs også : Radio Loud i varemærkesag : Beskyldes for at have registreret sit navn efter henvendelse om krænkelse

Men selv om de flere hundrede tilsyneladende falske brasilianske profiler har fået Radio Louds følgere på Instagram til nærmest at eksplodere, afviser man fra den statsfinansierede radios side, at man har haft en finger med i spillet. I en email til Journalista.dk skriver Radio Louds kanaldirektør, Ann Lykke Davidsen, at man mener sig udsat for drillerier :

– Vi ved ikke, hvordan de falske følgere er havnet på vores Instagram-profil, da vi på intet tidspunkt har købt falske følgere selv.

Falske brasilianske følgere på Radio Louds Instagram-profil

 

 

Del artiklen her:
5 Comments

 1. Er vi vidne til statsstøttet plattenslageri? De skal have frataget deres tilskud omgående, hvis de bedriver den slags. Er forbindelserne mellem personerne og involverede politikere blevet blotlagt?

 2. Det var fra politisk hold besluttet, at Radio24syv for alt i verden ikke måtte vinde udbudet om DAB-kanalen, så Radio- og TV-nævnet var mere eller mindre presset til, at vælge Radio Loud, selv om det var og er et helt utopisk projekt, der kun er sat i verden med det ene formål, at der er nogle bagmænd, som ønsker at få snablen ned i kassen med licensmidler.

 3. Korruptionen lever i bedste velgående og danskerne betaler ufrivilligt gildet ved lov…

 4. intet har været i følge “normalen” i sidste udbud..
  største taber Radio24syv og så kan man lide eller ej men det har været kraftædermig en radio for alle uanset politiske holdninger og interesser …..
  Deres journalistik stak af alle vejne og underholdnig har været i top hvad jeg nu lyster.
  Et stort tab og det bliver ikke Radio4 eller Loud herfra
  Politisk lorte beslutning lige fra leveren ,jeg tager mig til hoved

1 Trackback / Pingback

 1. Radio Loud er havnet i digital krig

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*