Loud-bagmænd handler med sig selv for millioner af skattekroner – så tæt forbundne er de

Del artiklen her:

Selv om Radio Loud stort set ikke har nogle lyttere, er stationen alligevel en potentiel pengemaskine for sine ejere. Det med udgangspunkt i Radio Diablo i Svendborg, hvor der er en lang række personsammenfald, som også inkludere iøjnefaldende radio- og tv-foreninger finansieret af det offentlige.

juristkontoret

Der gik et sus igennem det københavnske mediemiljø, da Radio 24syv i efteråret mistede ikke kun sin sendetilladelse, men også det store statslige tilskud, der følger med driften af den nye DAB-kanal, der gik i luften 1. april. I stedet var det som bekendt det ubeskrevne blad Radio Loud, der anført af bestyrelsesformanden Martin Brandt Larsen, sikrede sig både sendetilladelsen og det årlige statstilskud på omkring 65 millioner kroner til at drive en public service-station med fokus på det unge segment.

Udbetalinger der de kommende 4 år kommer, uanset om Radio Loud bliver en succes eller en fiasko. Bedømt på de første lyttermålinger, ser det sidste ud til at blive tilfældet. Således kunne Gallup tidligere på måneden melde, at lytterne havde vendt den nye statsfinansierede radiostation ryggen i en sådan grad, at det slet ikke var muligt at måle, hvor mange der stiller ind på programmerne produceret i København og Svendborg.

Læs også : Radio Louds bagmænd scorer millioner i statsstøtte på radioer uden studier, samsendinger og tv-forening med base på deres kommercielle radiostation

Men bag den foreløbige dundrede fiasko på skatteydernes regning, gemmer der sig en organisation som ikke kun tager udgangspunkt i Martin Brandt Larsen, men også en række andre sydfynske erhvervsfolk, som ifølge databaser som BiQ og Tingbogen samt research udført af Journalista.dk og Indblik.net er så nært forbundet, at det må anses for markant.

 

Fire selskaber bag firmaet der ejer Radio Loud

I centrum af ejerstrukturen bag Radio Loud står Martin Brandt Larsen, der ud over at være bestyrelsesformand for den skatteyderfinansierede radio, også er medejer af og direktør for den reklamefinansierede Radio Diablo. Den sydfynske lokalradio der via selskabet Kulturadio Danmark A/S, ejer 50% af Radio Loud – og dermed har bestemmende indflydelse på, hvordan det årlige statslige tilskud på omkring 65 millioner kroner bruges.

Læs også : Chefredaktør : Loud-bagmænds plagiater er tyveri

Ifølge offentligt tilgængelige databaser ejer Martin Brandt Larsen selv 28 procent af Radio Diablo, mens Uffe Jeppesen via selskabet Jeppesen Holding Svendborg ApS ejer mellem 28 procent og 33 procent. De resterende anparter er indehavet af Uffe Jeppesens ejendomsmæglerkollega Lars Lyster Nielsen, hvilket sker via L.L. Holding ApS, ligesom Hans Henrik Andersen og Hans-Christian Andersen sammen med Carocat ApS også har andele.

Læs også : Loud-bagmænd plagierer igen og igen – men går selv hårdt til angreb på enhver de mener minimalt krænker deres egne rettigheder

Radio Diablos bestyrelsesformand er Uffe Jeppesen, hvorfor det også var ham, der i en række medieoptrædender stod side om side med Martin Brandt Larsen, da det blev offentliggjort, at Kulturradio Danmark A/S havde vundet udbuddet om at drive den nye DAB-kanal.

Vel og mærke en public-service-station, som allerede har indgået store aftaler med et af de selskaber, som Uffe Jeppesen har store økonomiske interesser i.

 

Bestyrelsesformands ejendomsselskab har Loud som lejere – på velkendt adresse

Nemlig Løven Ejendomme A/S, som blandt sine største aktiver har ejendommen Vestergade 165D i Svendborg, som ikke kun huser Radio Diablo, men også Radio Louds nyhedsafdeling. For mens programafdelingen holder til i København, produceres stationens nyheder nemlig i Svendborg.

Med andre ord er der således tale om, at en af Radio Diablos ejere via sit eget ejendomsselskab har sikret sig en ukendt lejeindtægt fra Radio Loud, som Uffe Jeppesen via Radio Diablo har bestemmende indflydelse over.

Læs også : Pengene rullede for DR-undersøgelse : Revisorer scorede millioner på rapport om statsmedies økonomi

Vestergade 165D er dog ikke kun adressen, som rummer Radio Loud og Radio Diablo. Det er også stedet, hvor en række foreninger har deres daglige gang. Vel og mærke foreninger som får store offentlige tilskud, og hvor Diablo-medejerne Martin Brandt Larsen og Hans Henrik Andersen enten er formænd eller kasserer. Det drejer sig om foreningerne, der står bag radiostationerne Faaborg-Midtfyn Lokalradio, Svendborg Lokalradio og Ærø Lokalradio, som alle har Martin Brandt Larsen som bærende studievært, og Sydfyn TV, hvor redaktionen ifølge den statsfinansierede tv-stations hjemmeside er placeret under Radio Diablo.

 

Også personsammenfald i ikke-kommercielle radio- og tv-foreninger

Som Journalista.dk tidligere i samarbejde med Indblik.net har kunnet afsløre, er der tale om foreninger, der aktuelt årligt henter 1.1 million kroner i offentligt tilskud.

I bestyrelserne for radio- og tv-foreningerne, har Martin Brandt Larsen og Hans Henrik Andersen blandt andet allieret sig med Lars Bohnzen Hansen, hvis firma, Uptime-IT, ikke kun har stået bag hjemmesiderne for de mange radio- og tv-foreninger. Firmaet er også nabo til Radio Diablo, ligesom det har ansat medarbejdere, som har familiemæssige forbindelser til ejerkredsen på Radio Diablo.

Læs også : DR fyrede 13 chefer – og sendte regning på 14.5 millioner kroner videre til licensbetalerne

Et andet bestyrelsesmedlem i de ikke-kommercielle radio- og tv-foreninger er Rasmus Tranholm Madsen, der har en åbenlys økonomisk forbindelse til Martin Brandt Larsen. Det skyldes at de er partnere i selskabet Tmbl Ejendomsinvest ApS, som de hver står opført til at eje halvdelen af.

Læs også : DR med spenderbukserne på : Bruger 61.3 millioner kroner på at kopiere Youtube

På Sydfyn TV er der omvendt tale om, at der er et markant sammenfald mellem bestyrelsen og dem, der producerer udsendelserne. Mens Martin Brandt Larsen og Hans Henrik Andersen har rang af formand og kasserer, er eksempelvis Erik Kirk, der arbejder som studievært på stationen, medlem af dens bestyrelse. Den har i alt fem medlemmer, der også fremstår som foreningens eneste medlemmer.

 

Nægter at fremlægge dokumentation for at have indhentet andre tilbud

Med så mange personsammenfald i og omkring Radio Loud og Radio Diablo, må det også anses for markant, at nyhedsafdelingen for Radio Loud er blevet placeret på adressen Vestergade 165D i Svendborg.

Læs også : Årsløn på 3.688.115 kroner rakte ikke : DRs generaldirektør scorede også stor lønforhøjelse i 2019

Når der til en vis grad kan siges at være tale om at Radio Loud handler med en af sine egne aktionærer, medfører det risiko for et sammenfald af økonomiske interesser. Eksempelvis i forhold til om huslejen Radio Loud betaler til Uffe Jeppesens selskab, reelt svarer til markedslejen. I modsat fald er risikoen at der kan opnås blandt andet uretmæssige skattefordele, hvilket ofte omtales for transferpricing.

Læs også : DR-generaldirektør fyrede 150 medarbejdere – og hævede kæmpebonus

I en email til Journalista.dk oplyser den eksterne kommunikationskonsulent Kathrine Kirkeby Thomsen på vegne af Radio Loud, at man indgår aftaler på markedsvilkår.

– I Radio LOUD er vi helt bevidste omkring den tillid, der er os udvist i forbindelse med den til os udleverede sendetilladelse samt de medfølgende Public Service-midler. I enhver forretningsmæssig henseende sikrer vi os derfor, at vi indhenter konkurrerende tilbud på de ydelser, som vi måtte have brug for. Vi erkender vores ansvar til at købe og indgå ydelser og aftaler på markedskonforme vilkår.

Hverken Kathrine Kirby Thomsen eller Radio Loud har dog ønsket at fremlægge dokumentation for, at man indhentede alternative tilbud fra andre udlejere, inden man indgik aftalen med Løven Ejendomme og dermed en af sine medejere.

Del artiklen her:
1 Comment

  1. …. va faen er problemmet? der er squda penge nok!
    65 millioner her & 65 millioner der. snup en tudekiks!
    “die dumme dänen” æææælsker at betale SKAT! det er nemlig vigtigere at være på FB. Idioter!
    Vi er rige lad os være dumme!
    P.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*