Loud-bagmænd plagierer igen og igen – men går selv hårdt til angreb på enhver de mener minimalt krænker deres egne rettigheder

Del artiklen her:

Siden sin opstart tidligere på måneden, er Radio Loud gået hårdt til angreb på enhver, som public-service-stationen mener, har krænkets dens ophavsrettigheder. Det sker samtidig med at hovedaktionæren, Radio Diablo, selv har et noget afslappet forhold til at bruge løs af andres arbejde uden at betale for det.

juristkontoret

Allerede inden Radio Loud tidligere på måneden gik i luften, havde den statsfinansierede radiostation sine første juridiske slagsmål. Det først i forhold til at få lukket Facebook-gruppen @realradioloud, som på trods af være åbenlys satire, påkaldte sig radiostationens vrede for ophavsretlige krænkelser. Det gjorde at man henvendte sig til Facebook, som i første omgang lukkede profilen. Den blev dog genåbnet, efter at medieplatformen erkendte, at der var tale om en fejl.

Inden at være gået i luften indlod Radio Loud sig også i et større juridisk slagsmål med DJ-en Karsten Thorhauge, der igennem flere årtier har brugt navnet Loud, når han har været ude at optræde. Han reagerede derfor overfor radiostation, da den i en stor del af sit markedsføringsmateriale, blot begyndte at bruge navnet Loud. Derfor henvendte han sig til Radio Loud, for at få dem til ændre markedsføringen – fordi han ikke ønskede at blive forbundet med den erklærede ungdomsradio.

Læs også : Radio Louds bagmænd scorer millioner i statsstøtte på radioer uden studier, samsendinger og tv-forening med base på deres kommercielle radiostation

Overfor Politiken lød det kontante svar fra Radio Louds bestyrelsesformand, Martin Brandt Larsen, at kravet fra Karsten Thorhauge var overgået til stationens advokat. Det skyldtes ifølge Martin Brandt Larsen, at der var tale om juridiske spidsfindigheder, som advokaten var bedre til at tage sig af.

 

Læser op hovedsageligt fra Ekstra Bladet og BTs hjemmesider

Mens Radio Loud anført af sin bestyrelsesformand har været hårdhændede i ophavsretlige sager mod sine modstandere, ser det noget anderledes ud, når det handler om at overholde ophavsrettighederne hjemme på Sydfyn hos Radio Diablo.

Læs også : Direktør skiftede til Danmarks Radio : Steg 655.824 kroner i løn – kort efter at have modtaget gyldent håndtryk i millionklassen

Stationen ejer via selskabet Kulturradio Danmark A/S halvdelen af Radio Loud, der på trods af et årligt statstilskud på omkring 65 millioner, stort set ikke har nogle lyttere. Radio Diablo er ledet af selv samme Martin Brandt Larsen, der ud over at være stationens direktør også er blandt dens medejere.

Det viser en gennemgang af det faste daglige programpunkt Den Røde Løber, som Journalista.dk har foretaget i samarbejde med Indblik.net. For i programpunktet, som Radio Diablo udsender flere gange om dagen, læser en studievært nemlig op af artikler, han tilsyneladende blot har fundet på nettet. Det først og fremmest hos Ekstra Bladet og BT i de sektioner, der omhandler kendisstof.

I flere tilfældet er det endda sket ved aktivt i oplæsningen at fjerne de oprindelige kilder, som Ekstra Bladet og BT selv henviser til i sine artikler.

Læs også : DR-generaldirektør fyrede 150 medarbejdere – og hævede kæmpebonus

 

Nedenfor kan du klikke dig videre til forskellige artikler, som studieværten på Radio Diablo læser op fra. Ved at klikke på afspilleren under hvert link, kan du hører hans oplæsning.

 

Hverken Radio Diablo eller Martin Brandt Larsen er vendt tilbage på Journalista.dks henvendelser.

 

Prins Harry og Meghan overraskede: Bragte mad til syge folks dør midt i corona-krise 

 

‘Klovn’ ramt af corona 

 

80-års fødselsdag: Kanonsalutter for dronning Margrethe aflyst

 

Detaljer om Pink og sønnens ‘intense’ corona-symptomer: ‘Blev ekstremt syge’ 

 

Bryder årelang tradition: Danskerne begejstrede over nye billeder 

 

TIGER KING: Danskerne elsker Joe Exotics musik 

 

Filmfestivalen i Cannes udskydes på ubestemt tid 

 

Caroline Fleming køber luksusvilla for svimlende beløb 

 

Harry og Meghan sender brev til medier: Vi er færdige med jer 

 

Bono giver en hjælpende hånd til det irske sundhedssystem 

 

Til kamp mod corona: Leonardo DiCaprio udlover præmie 

 

Nu er hun teenager: Kronprinsparret deler helt private billeder af prinsesse Isabella 

 

Prins Joachim flytter: Vender tilbage til Schackenborg 

 

Mads ‘Blærerøv’ på røven: Må sælge ud 

 

Kronprinsesse Mary deler sjælden selfie fra hjemmekontoret 

 

Eminem fejrer 12 år som stoffri: ‘Selv da jeg næsten døde nåede det ikke ind til mig’ 

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*