Chefredaktør : Loud-bagmænds plagiater er tyveri

Del artiklen her:

Moderstationen for den kriseramte Radio Loud ser stort på reglerne, når det handler om at bruge artikler fundet på nettet i et fast dagligt programpunkt. BTs chefredaktør mener, at der direkte er tale om tyveri.

juristkontoret

Radio Loud har langt fra fået den start, som den statsfinansierede radiostation havde håbet på, da den første gang gik i luften tidligere på måneden. Således viste den første undersøgelse offentliggjort efter stationens åbning den 1. april, at lytterantallet var for lavt til overhovedet at kunne måles.

På trods af de åbenlyse problemer med at producere programmer lyttere ønsker at høre, har Radio Loud i høj grad haft sit fokus et andet sted – nemlig på juridiske slagsmål. Således har stationen blandt andet brugt tid og kræfter på at forfølge det, den anså for en ophavsretlig krænkelse begået af en Facebook-gruppe. Derfor henvendte stationen sig til Facebook for at få den lukket, hvilket mediegiganten også gjorde. Efterfølgende ændrede Facebook dog holdning og genåbnede gruppen, efter at det stod klart, at der åbenlyst hele tiden havde været tale om en satire-gruppe.

Anført af sin bestyrelsesformand, Martin Brandt Larsen, har Radio Loud også indladt sig på et større juridiske slagsmål med en DJ, som anser sine ophavsrettigheder for krænket i forbindelse med, at radiostationen har forsøgt at brande sig som Loud og ikke kun Radio Loud. Fra Martin Brandt Larsen lød det overfor Politiken i forbindelse med henvendelserne fra DJ-en, at det ikke var noget Radio Loud selv ville tage sig af, da spørgsmålet i stedet var overgået til en advokat.

Læs også : Radio Louds bagmænd scorer millioner i statsstøtte på radioer uden studier, samsendinger og tv-forening med base på deres kommercielle radiostation

Men samtidig med at Radio Loud selv er gået hårdhændet frem i sager om ophavsrettigheder, ser det noget anderledes ud hos Radio Diablo. Stationen, der sidder på 50 procent af aktierne i Radio Loud, er ledet af selv samme Martin Brandt Larsen og har som et af sine daglige programpunkter Den Røde Løber.

Her læser en studievært direkte op fra artikler, som han har fundet på nettet – hvilket hovedsageligt vil sige artikler om kongelige og kendte.

 

Potentielt erstatningskrav kan være på vej mod fynboerne

Et af de medier der uden accept har fået læst sine artikler op på Radio Diablo er BT, som er blandt Den Røde Løbers faste kilder. Dog på den måde at oplæsningen sker, uden at medarbejderen fra Radio Diablo angiver, hvor han har fundet artiklen – ligesom han tilsyneladende heller ikke overholder den såkaldte ophavsretlige citatret. Samtidig er der også i flere tilfælde tale om, at studieværten i sin oplæsning aktivt fjerner henvisninger til udenlandske medier, som var først med historierne.

Læs også : Direktør skiftede til Danmarks Radio : Steg 655.824 kroner i løn – kort efter at have modtaget gyldent håndtryk i millionklassen

Ifølge BTs chefredaktør, Jonas Kuld Rathje, er der tale om en klar overtrædelse af reglerne :

– Der er tale om ren oplæsning – ren plagiat – af en B.T.-artikel endda fuldstændig uden kreditering. Vi er glade for, at andre medier finder vores historier interessante, men vi vil hellere citeres end bare få dem stjålet.

Læs også : DR-generaldirektør fyrede 150 medarbejdere – og hævede kæmpebonus

Jonas Kuld Rathje vil ikke afvise, at man vil fremsende et økonomisk krav mod Radio Diablo for plagiaterne. Ifølge chefredaktøren vil det indgå i vurderingen, om der er tale om faste overtrædelser af avisens ophavsrettigheder.

 

Hverken Radio Diablo eller Martin Brandt Larsen er vendt tilbage på Journalista.dks henvendelser.

 

Nedenfor kan du klikke dig videre til artikler, som studieværten på Radio Diablo læser op fra. Ved at klikke på afspilleren under hvert link, kan du samtidig hører hans oplæsning.

Prins Harry og Meghan overraskede: Bragte mad til syge folks dør midt i corona-krise

 

‘Klovn’ ramt af corona 

 

80-års fødselsdag: Kanonsalutter for dronning Margrethe aflyst 

 

Detaljer om Pink og sønnens ‘intense’ corona-symptomer: ‘Blev ekstremt syge’ 

 

Bryder årelang tradition: Danskerne begejstrede over nye billeder 

 

TIGER KING: Danskerne elsker Joe Exotics musik 

 

Filmfestivalen i Cannes udskydes på ubestemt tid 

 

Caroline Fleming køber luksusvilla for svimlende beløb 

 

Harry og Meghan sender brev til medier: Vi er færdige med jer 

 

Bono giver en hjælpende hånd til det irske sundhedssystem 

 

Til kamp mod corona: Leonardo DiCaprio udlover præmie 

 

Nu er hun teenager: Kronprinsparret deler helt private billeder af prinsesse Isabella 

 

Prins Joachim flytter: Vender tilbage til Schackenborg 

 

Mads ‘Blærerøv’ på røven: Må sælge ud 

 

Kronprinsesse Mary deler sjælden selfie fra hjemmekontoret 

 

Eminem fejrer 12 år som stoffri: ‘Selv da jeg næsten døde nåede det ikke ind til mig’ 

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*