Direktør skiftede til Danmarks Radio : Steg 655.824 kroner i løn – kort efter at have modtaget gyldent håndtryk i millionklassen

Del artiklen her:

Ifølge Danmarks Radio udbetaler man kun en løn svarende til markedsværdien af den arbejdskraft, man ansætter. Men hvor store lønforhøjelser man kan sikre sig ved at skifte til statsmediet, viser lønforholdene for direktøren for Kultur, Børn og Unge, Henrik Bo Nielsen.

Danmarks Radio Henrik Bo Nielsen

juristkontoret

Tilbage i 2017 var der store skiftedag hos Det Danske Filminstitut (DFI), da instituttets mangeårige direktør, Henrik Bo Nielsen, sagde farvel og tak. Det for i stedet at tiltræde en stilling som direktør for ROMU, der er en forkortelse for Roskilde Museerne.

En afsked med DFI, der dog blev en bekostelig affærer for skatteyderne. For på vej ud af døren modtog Henrik Bo Nielsen nemlig en fratrædelsesgodtgørelse, der stod skatteyderne i 1.014.184 kroner. Det i forbindelse med, at en åremålskontrakt udløb.

Tiden hos ROMU blev dog ganske kort for Henrik Bo Nielsen, da det op mod jul i 2018 blev offentliggjort, at han i stedet ville tiltræde en stilling som direktør hos Danmarks Radio med Kultur, Børn og Unge som arbejdsområde.

Læs også : DR-generaldirektør fyrede 150 medarbejdere – og hævede kæmpebonus

Ifølge en pressemeddelelse udsendt af Danmarks Radio i forbindelse med offentliggørelsen, var Henrik Bo Nielsen tiltrukket af at skulle arbejde med nogle af de samme områder, som han også havde beskæftiget sig med hos DFI.

Danmarks Radios lønoplysninger for Henrik Bo Nielsen

 

Kæmpe lønskift ved at skifte fra det kommunale til DR

Men ifølge aktindsigter opnået hos Journalista.dk, var der dog formentligt også en anden væsentlig årsag til, at Henrik Bo Nielsen søgte væk fra Roskilde og i retning af DR Byen. For her var aflønningen anderledes høj, end hvad tilfældet var hos ROMU.

Læs også : DF-ordfører om generaldirektørs gigantløn : Bestyrelsesformand må gribe ind

Hos de kommunale museumsfolk, måtte Henrik Bo Nielsen således tage til takke med en årsløn på i størrelsesordenen 1.191.876 kroner, når der sker medregning af de indbetalinger, hans nu tidligere arbejdsgiver satte ind på pensionsopsparingen. Hos Danmarks Radio modtager Henrik Bo Nielsen i stedet en fast månedsløn på 153.742 kroner hvilket medfører, at han i 2020 kan se frem til en samlet indtjening på minimum 1.844.904 kroner.

Læs også : Årsløn på 3.688.115 kroner rakte ikke : DRs generaldirektør scorede også stor lønforhøjelse i 2019

Dermed kan han også forvente en stigning på intet mindre end 655.824 kroner i forhold til den årsløn, han modtog via sin ansættelse som øverst placerede embedsmand hos de i meget høj grad kommunalt finansierede museer i Roskilde.

ROMUs lønoplysninger omkring Henrik Bo Nielsens ansættelse

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*