WHO brugte generalforsamling på at advare om corona – uden at stor dansk delegation med Søren Brostrøm i spidsen tog advarslerne alvorligt

Sundhedsstyrelsens pressefoto af Søren Brostrøm
Del artiklen her:

Der var stor repræsentation af danske embedsmænd, da WHO i vinters holdt sin 109. generalforsamling . Men det var dog langt fra en sammenkomst, hvor den danske delegation syntes at bide mærke i de advarsler, den internationale sundhedsorganisation kom med igen og igen.

Søren Brostrøm Sundhedsstyrelsen Sundheds- og Ældreministeriet

juristkontoret

I slutningen af januar og begyndelsen af februar, stod det klart for verdenssundhedsorganisationen WHO, at der for alvor var noget galt i forhold til corona-virusen. Således brugte organisationens ledelse og ansatte en stor del af deres tid, på at at fortælle om sygdommens spredning, som efterfølgende medførte nedlukninger af en lang række lande.

Det skete blandt andet på organisationens årlige generalforsamling, der præcis i denne periode blev afholdt i Geneve. I den schweiziske storby, som ligger placeret ved Genevesøen og er omgivet af Frankrig, var det ikke kun WHOs egne folk, der mødte op i stort antal til den 109. generalforsamling. Det gjaldt også medlemslandene, der sendte en kombination af politikere og embedsmænd.

Læs også : Retterne påstod at ville arbejde hjemmefra : Men selv simple sager bliver ikke behandlet – og medarbejdere kan ikke kontaktes under corona-krise

Fra dansk side var det dog alene embedsmænd, der tog turen til Geneve for at være en del af og overvære 2020-udgaven af WHOs generalforsamling. En delegation der blev anført af Søren Brostrøm, der også under Schweiz-rejsen havde rang af direktør for Sundhedsstyrelsen.

Bilag fra Søren Brostrøms rejse til WHOs generalforsamling 2020 i Geneve

 

Deltagere fra Sundhedsstyrelsen og Sundheds- og Ældreministeriet

Han stod således i spidsen for en delegation på fem personer, der ikke kun har deres daglige gang hos Sundhedsstyrelsen. Således var der også deltagelse af tre embedsmænd, som normalt er at finde hos Sundheds- og Ældreministeriet.

Læs også : Socialdemokrat drog til Seoul og Senegal – for at studere gadebelysning

Fra Sundheds- og Ældreministeriet drejede det sig om chefen for internationale forhold, der havde følgeskab af både en fuldmægtig fra samme enhed samt en praktikant, der var under oplæring i, hvordan det offentlige Danmark agerer overfor store internationale organisationer som WHO. Fra Sundhedsstyrelsens side var der omvendt tale om, at Søren Brostrøm under rejsen til Geneve havde selskab af en fuldmægtig.

Læs også : Dan Jørgensens fede tur til Spanien : Brugte 200.000 kroner på luksushotel

Men tilsyneladende var der ingen i den danske delegation, der for alvor tog advarslerne fra WHO alvorligt. For efter hjemkomsten fra Schweiz, mente eksempelvis Søren Brostrøm ikke, at det var nødvendigt at afbestille sin vinterferie til det nordlige Italien. Således udtalte også hans styrelse i februar måned i år, at man godt nok burde passe på i forhold til coronavirus i udlandet, men at afbestillinger langt fra var nødvendigt.

Det på trods af, at skisportsområder som dem i Norditalien, ellers har været af de steder, hvor absolut flest danskere er blevet smittet med corona-virusen – for efterfølgende at smitte andre efter hjemkomsten.

Del artiklen her:




Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*