Dan Jørgensens fede tur til Spanien : Brugte 200.000 kroner på luksushotel

Del artiklen her:

Der blev ikke sparet på noget, da den socialdemokratiske minister lagde vejen forbi Madrid i december. Det for at stå i spidsen for en stor dansk delegation til det fiaskoramte COP25-møde i den spanske hovedstad.

Dan Jørgensen COP25

En gang om året mødes verdens lande til miljøtopmøder, som går under navnet COP. I december løb den 25. udgave af møderne af stablen, hvilket skete i spanske Madrid. En destination der dog først blev valgt i noget nær sidste øjeblik, da de oprindelige arrangører fra Santiago måtte melde forfald, efter at den chilenske hovedstad blev ramt af omfattende uroligheder.

COP-møderne har de seneste år været ramt af en række fiaskoer, hvilket også må anses for at være tilfældet ved 2019-udgaven af det FN-arrangerede møde. Således nåede de deltagende lande ikke frem til en aftale, uanset at antallet af mødedage blev udvidet.

Læs også : Socialdemokrat drog til Seoul og Senegal – for at studere gadebelysning

På trods af de manglende resultater, blev Klima-, Energi- og Forsyningsministeriets deltagelse ved COP25 i Madrid alligevel en bekostelig affærer for skatteyderne.

Ifølge opnåede aktindsigter af Journalista.dk hos ministeriet, var en væsentlig årsag til de iøjnefaldende udgifter, at den meget store delegation ledet af den socialdemokratiske minister Dan Jørgensen, boede på et dyrt hotel i udkanten af Madrid.

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriets opgørelse over hoteludgifter til COP25 i Madrid

 

Dyrt hotel base for stor dansk delegation

Således fremgår det af de fremsendte bilag, at indkvarteringen i den spanske hovedstad skete på Hotel Puerta Madrid. Et 4-stjernet luksushotel i udkanten af metropolen, som eksempelvis har specialiseret sig i at afholde bryllupper og andre mærkedage for det bedre spanske borgerskab. Hvilket blandt andet er muliggjort af store restauranter, ligesom hotellet også byder på faciliteter i forhold til konferencer og kontorplads til sine gæster.

Læs også : Dan Jørgensens nye pressechef hadede højtlønnede – nu tjener hun selv lige under 1 million kroner om året

Hoteller af denne type er sjældent billige, hvilket heller ikke var tilfældet for Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, da det bookede sig ind i forbindelse med COP25-mødet. Af de udleverede bilag fremgår, at prisen løb op i 27.905 euro – eller hvad der svarer til 208.536 danske kroner.

Et beløb der gjorde det muligt at indkvartere ikke kun klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen, men også den store delegation, der ledsagede ham under turen til den iberiske halvø.

Læs også : Dan Jørgensens partifælle ansat som pressechef – til en langt højere løn end forgængeren

Således havde han selskab af 18 embedsmænd, ligesom skatteyderne også betalte for deltagelsen af en såkaldt klimaambassadør.

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriets delegation ved COP25 i Madrid

Del artiklen her:
1 Comment

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*