Lukker plejehjem og hæver skatten : Trængt kommune giver alligevel sin kommunaldirektør lønforhøjelse – nu tjener han 2.154.940 kroner om året

Del artiklen her:

Samtidig med at borgerne må til lommerne i højere grad end tidligere i forlængelse af væsentlige nedskæringer indenfor blandt andet ældreområdet, er der lønfest i Hjørring Kommune.

Hjørring Kommune

I forbindelse med de seneste budgetforlig lød det fra en lang række kommuner, at de havde problemer med at få de økonomiske ender til at mødes. Blandt dem var Hjørring Kommune, hvor borgmester Arne Boelt gang på gang gik i medierne for at fortælle, at man enten var nødt til at hæve skatterne eller skærer ned på det, der traditionelt omtales som kernevelfærd.

Det eksempelvis i form af plejehjemmet Havbakken i landsbyen Tornby, som i stedet blev omdannet til ældreboliger. Det skete dog først efter omfattende lokale protester, ligesom sagen også har fået et juridisk efterspil. Således måtte nordjyderne tidligere på vinteren indkassere et nederlag af de større, da Ankestyrelsen nåede frem til, at kommunens fremgangsmåde havde været i strid med reglerne.

Læs også : Hjørrings borgmester fyrede den af på ikonisk restaurant i Boston : Gav 12.000 kroner i drikkepenge – efter middag i privat værelse

Den reelle nedlæggelse af Havbakken kom i forlængelse af, at Hjørring Kommune havde store økonomiske udfordringer. Så store at det i forbindelse med efterårets budgetforlig for 2020 blev besluttet, at skatten skulle hæves.

Det skete med 0.2 procent, hvilket blev besluttet af kommunens røde partier i samarbejde med Hjørring Kommunes Lokalliste.

Hjørring Kommunes opgørelser over aflønningen af sin direktion i 2019

 

Økonomi- og arbejdsmarkedsdirektør med aflønning over statsministeren

Dermed skulle man måske også tro, at den nordjyske kommune holdt igen med lønkronerne. Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Hjørring Kommune, synes dette dog langt fra at have været tilfældet.

Læs også : Socialdemokratisk borgmester førte an i løjerne : Hjørring brugte 300.000 kroner på USA-rejse

Således fremgår det af de fremsendte opgørelser, at kommunaldirektør Tommy Christiansen i 2019 modtog en aflønning på 1.794.254 kroner. Hertil kom et pensionsbidrag fra Hjørring Kommune på 360.686 kroner, hvilket medførte en samlet udskrivning til skatteyderne på 2.154.940 kroner. Derved sikrede den i forvejen højt lønnede bureaukrat sig en lønfremgang i forhold til 2018, hvilket må anses for at være normen blandt de ledende embedsmænd i den økonomisk udfordrede kommune. Således kunne Leif Serup, Sundheds-, ældre- og handicapsdirektør, i 2019 inklusiv pension se 1.668.395 kroner gå ind på lønkontoen, hvilket i runde tal svarer til en lønstigning på 35.000 kroner i forhold til 2018.

Læs også : Mens økonomisk trængt kommune lukker plejehjem : Bruger over 400.000 kroner på kendisjournalister denne weekend

En pæn lønstigning var der også til Hjørring Kommunes Økonomi- og arbejdsmarkedsdirektør Leif Johannes Jensen, hvis samlede indtjening steg fra 1.649.894 kroner i 2018 til 1.679.357 kroner i 2019.

Dermed sikrede han sig også sidste år en aflønning, der er fuldt på højde med, hvad Danmarks statsminister tjener.

Del artiklen her:
9 Comments

 1. Hjørring kommune er kendt for en total uduelig ledelse der bruger en masse penge på tant og fjas. Sammenlign med den veldrevne Jammerbugt kommune lige ved siden af.

 2. Utroligt at Indenrigsministeriet ikke for længst har sat denne kommune under admin .. måske fordi borgmesteren er medlem af S?

 3. Arne Boelt burde smides i fængsel for tyveri af offentlige midler.
  Lillian Bock har en god pointe!
  Socialdemokrater kalder sig de svages beskytter (haha), de burde kalde sig de svage udbytter. P.

 4. Ja, så forstår jeg jo bedre at jeg som 60 årig stadig skal gå på grundlønnen, trods et langt arbejdsliv med mennesker. Får det samme i løn, som de helt unge får når de tager sosu assistent uddannelsen….40 års erfaring tæller ikke. Stemmer ihvert fald ikke på A næste gang.

 5. Ja den kommunale ledelse tænker mere på sig selv end på komunens borger, som pensionist kan man få et klækkeligt løntillæg på et par hundrede om måneden?

 6. og så må andre offentlig ansatte ved overenskomstforhandlingerne nøjes med et lønpålæg på 2,5 %

 7. bliv lovlig tyv..bliv politikker, og glem moralen føj for den lede siger jeg bare

 8. En kommune der siger de er så passet økonomisk? Så må det være socialt bedrageri. Hold kæft en gang korrupte politikere der er i Hjørring kommune.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*