Vejle slår til igen : Bruger 450.000 kroner på Sydkorea-rejse – for at studere klimaforandringer og biblioteker

Del artiklen her:

For få år tilbage, krævede lokalpolitikerne i Vejle Kommune et opgør med dyre udenlandsrejser. Det var dog ikke til at se, da de sidste år satte sig ombord på flyet til Seoul i Sydkorea.

Vejle Kommune

Tilbage i 2015 trak det landsdækkende overskrifter, da Journalista.dk kunne afsløre et voldsomt overforbrug af skatteydernes penge hos Vejle Havn. Det efter at den kommunale havn blandt andet havde brugt store beløb på udenlandsrejser, hvilket inkluderede turistagtige oplevelser i USA – ligesom man fra havnens ledelses side fx også fandt det nødvendigt at charte et privatfly, for at aflægge et besøg i Holland før købet af en slæbebåd.

Afsløringer der blandt medlemmerne af Vejles byråd medførte en skarp afstandtagen til, at skatteyderne skulle pålægges at betale til dyre rejser til eksotiske destinationer. Derfor lød det fra kommunens folkevalgte, at iøjnefaldende udenlandsrejser skulle være et overstået kapitel.

Læs også : Den foreløbige regning til Vejles skatteborgere for Tour de France-besøg : 5.000.000 kroner

Men som det fremgår af aktindsigter fra Vejle Kommune Journalista.dk er kommet i besiddelse af, synes dette dog langt fra at være tilfældet. Eksempelvis ikke når det handler om at hente inspiration i byer og lande, som efter dansk målestok må anses for særdeles eksotiske.

Vejle Kommunes regnskab for 2019-rejse til Sydkorea

 

Store udgifter til rådgivning i forbindelse med turens gennemførsel

Således fremgår det af de fremsendte bilag fra den østjyske kommune, at der var fyldt godt op på flyveren til Sydkorea, da en vejlensisk delegation lagde vejen forbi det asiatiske land oktober 2019. Således bestod delegationen på i alt 26 af blandt andet 7 byrådsmedlemmer, hvilket inkluderede borgmester Jens Ejner Christensen.

Læs også : TV-stjerner, foredrag og dyre ophold på kasino-hotel : Sådan brugte Vejle over 500.000 kroner på sin ukendte Folkemøde-kopi

Ifølge en pressemeddelelse fra Vejle Kommune, havde den store delegation det, som blev præsenteret som et omfattende program, hvilket inkluderede et fokus på klimaforandringer og såkaldt resilience. På samme måde som de østjyske politikere og medrejsende embedsmænd fandt luft i programmet til, at de kunne studere sydkoreanske biblioteker.

Læs også : Amok i Tommy Hilfiger : Vejle Kommune købte kufferter for 364.375 kroner

En studierejse der dog langt fra blev en billig oplevelse for kommunen, som i alt indkøbte først og fremmest flyrejser, hotelovernatninger og rådgivning i forbindelse med turens gennemførsel for 449.716 kroner.

Bilag fra Vejle Kommunes rejse til Sydkorea i 2019

Del artiklen her:
2 Comments

  1. Det er jo ikke meget nyt i, at kommunerne frådser med borgernes surt tjente skatte penge, det er som om kommunerne tror de kan kan gøre lige, hvad de vil, de rager til sig og mange gør det endda med både plat og svindel.fy fan da.skam Jer.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*