Dan Jørgensens partifælle ansat som pressechef – til en langt højere løn end forgængeren

Pressefoto af Dan Jørgensen af Ulrik Jantzen
Del artiklen her:

Den seneste tid er en lang række socialdemokrater blevet ansat i presseafdelingerne i de ministerier, som i sommer blev overtaget af Mette Frederiksens regering. For en af de højest profilerede nye embedsmænd er der samtidig tale om, at hun modtager en langt større aflønning end forgængerne.

Gry Möger Poulsen Dan Jørgensen

Der har i dén grad været gang i svingdøren rundt om i ministerierne, efter Mette Frederiksen og hendes ministre overtog magten i sommer. Således er der sket udskiftning af hele 8 ledende pressefolk rundt om ministerierne, hvor af 6 af de nyansatte har åbenlyse forbindelser til de ministre, de på skatteydernes regning betales for at betjene.
Det drejer sig blandt andet om Klima-, energi- og forsyningsministeriet, som ledes af socialdemokraten Dan Jørgensen. Hans ministerium har således ansat den tidligere SFU-formand Gry Möger Poulsen som pressechef, efter at hun før har arbejdet for ham, mens han var medlem af Europa Parlamentet.

Læs også : Årsløn på 3.688.115 kroner rækker ikke på statsmediet : DRs generaldirektør står til lønforhøjelse – igen

Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Klima-, energi- og forsyningsministeriet medfører ansættelsen Gry Möger Poulsen øgede udgifter for skatteyderne i forhold til, hvad de blev pålagt at betale til hendes forgængere i jobbet.

Klima-, energi- og forsyningsministeriets oplysninger om Gry Möger Poulsens lønforhold

 

Arbejdsopgaver tidligere løst af forskellige medarbejdere

Ifølge ministeriet kan Gry Möger Poulsen for fremtiden inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger, se frem til at tjene 950.309 kroner år om året. Det på trods af, at hun ellers tidligere har været en særdeles udtalt kritiker af den grådige adfærd, som hun mente at landets højest lønnede havde udvist.

Læs også : Kongen af fratrædelsesgodtgørelser : Sydfynsk kommunaldirektør har nu scoret 4.014.991 kroner på kun fire år

Gry Möger Poulsens aflønning skiller sig også ud på andre måder, da der reelt er tale om at hun har fået en markant lønstigning i forhold til forgængerne på posten som pressechef. Det skyldes blandt andet at hun i grundløn kommer til at tjene væsentligt mere, end hvad man fra ministeriets side betalte i 2018 til dem, der sammen løste opgaverne som pressechef.

Læs også : I 2015 fik kommunaldirektør et gyldent håndtryk på 1.747.656 kroner – i dag scorer han endnu en fratrædelsesgodtgørelse i millionklassen

I alt modtog forgængerne i løn og arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger i 2018 i alt 870.069 kroner, eller hvad der svarer til at Gry Möger Poulsen kan sætte 80.240 kroner mere end på lønkontoen, end hvad ministeriet tidligere betalte for at få udført de samme arbejdsopgaver.

Klima-, energi- og forsyningsministeriets oplysninger om lønforholdene for Gry Möger Poulsens forgængere

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*