Bermuda, Fort Lauderdale og Costa del Sol : Miljøforkæmper med forkærlighed for eksotiske destinationer – på skatteydernes regning

Klimarådets pressefoto af Kathrine Richardson
Del artiklen her:

Som medlem af Klimarådet kæmper Katherine Richardson for, at danskerne skal flyve langt mindre, end hvad tilfældet er i dag. En holdning der dog ikke er til at se, når det handler om miljøprofessorens egen rejseiver.

Kathrine Richardson

53.156 kilometer.

Så langt fløj Kathrine Richardson i 2016, alene når det handler om de tjenesterejser, hun udførte via sit arbejde som professor i miljøvidenskab på Københavns Universitet. Det for eksempelvis at deltage i forskellige konferencer, ligesom den amerikansk-fødte forsker eksempelvis også hoppede på et fly til Italien, for her at arbejde fra en speciel forskerbolig.

De mange kilometer i flysæder er sket samtidig med, at Kathrine Richardson som medlem af det såkaldte Klimaråd, der blandt andet har til opgave at rådgive den danske regering i forhold til hvordan der kan ske nedbringelse af CO2-udledninger, har været fortaler for at danskerne for fremtiden skal flyve langt mindre, end hvad tilfældet er i dag.

Læs også : Alternativ-profil havde ifølge eget udsagn næsten ikke fløjet i årevis – tog alligevel flyet 16 gange på 9 måneder

Kathrine Richardsons rejser er ikke kun foregået til typiske europæiske destinationer som London, Berlin og Stockholm, men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Københavns Universitet, også til de mere varme egne af kloden.

Bilag fra rejser foretaget af Kathrine Richardson

 

Tilbagevendende gæst i USA

Således har Kathrine Richardson været passager på fly, der blandt andet har haft Bermuda som destination. Det skete således i april i 2014 på trods af, at der i fugleflugtslinje er lidt over 6.000 kilometer mellem Kastrup Lufthavn og Bermudas hovedstad, Hamilton.

Læs også : Fly- og taxaglad Alternativ-kandidat nægter at forholde sig til sit eget CO2-forbrug – ville ellers tæske synderne

I 2015 fik den ellers flyforskrækkede også sol på kroppen, da hun lagde vejen forbi Málaga i Sydspanien. Hvilket året efter blev fulgt op med flere rejser til eksotiske destinationer som Fort Lauderdale og Doha, der ligger placeret meget langt fra Danmark i form af Florida i USA og Qatar i Mellemøsten.

Læs også : Venstrefløjens partikontorer renset for udlændinge : Ansætter stort set kun etniske danskere

I det hele taget er USA et land, som Kathrine Richardson ifølge de udlevere aktindsigter fra Københavns Universitet, særdeles gerne besøget. Det har eksempelvis været tilfældet i 2017, hvor hun på to forskellige rejser lagde veen forbi New York og Washington.

Bilag fra rejser foretaget af Kathrine Richardson

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*