Filmfolk inviterede indenfor til gigantisk reception – og sendte regning for festivaldeltagelse for over 200.000 kroner videre til skatteyderne

Del artiklen her:

Der er ingen smalle steder, når Dansk Film Institut fast deltager i den årligt tilbagevendende filmfestival i Berlin.

Dansk Film Institut

De seneste år har der på trods af markant statsstøtte, været langt mellem de danske film, som har kunnet tiltrække sig stor opmærksomhed ved væsentlige internationale filmfestivaller. Men det gør dog ikke, at Det Danske Filminstitut (DFI) af den grund skruer ned for tilstedeværelsen ved specielt de store europæiske festivaller.

Det kan blandt andet ses ved, at de statsfinansierede filmfolk ikke kun er faste gæster på Berlin Festivalen, når den løber af stablen i februar og marts. Men også at DFIs folk har et stort forbrug, når de opholder sig i den tyske hovedstad.

Læs også : Kæmpe receptioner og luksuslejligheder i legendarisk ferieby : Filmfolk slår sig løs under sydens sol for flere hundrede tusinde kroner – på skatteydernes regning

Det var også tilfældet i forbindelse med 2019-udgaven af Berlins filmfestival, hvilket fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos filminstituttet.

Dansk Filminstituts oversigt over udgifter til Berlin Filmfestival i 2019

 

Kæmpe reception til 125.000 kroner

En festival hvor skatteyderne i alt måtte betale 216.521 kroner, for at DFI kunne lægge vejen forbi den tyske hovedstad. En udgift der blandt andet skyldtes, at alene hotelovernatningerne løb op i 46.090 kroner.

Læs også : Filmfolk forsøgte at skjule kæmpe forbrug af vin, øl og champagne under sydens sol på skatteydernes regning

Den helt store udgift på DFIs budget i forbindelse med 2019-udgaven af Berlins Filmfestival, var dog den reception, der blev afholdt i den historiske Meistersaal placeret tæt på Potsdamer Platz i den centrale del af den tyske storby. En reception hvor der var deltagelse af 350 gæster, hvilket gjorde at det blandt andet var nødvendigt at opstille en ekstra bar til de mange deltagere – ligesom der også skulle hyres ekstra personale ind til at betjene de statslige danske filmfolk og deres mange gæster.

Læs også : Amok i annoncer : Filminstitut brugte 150.000 kroner på Oscar-uddeling

Forhold der var med til at gøre, at regningen alene for receptionen i Meistersaal, endte med at stå skatteyderne i 16.600 euro – eller hvad der svarer til 125.000 kroner.

Dansk Filminstituts oversigt over udgifter til Berlin Filmfestival i 2019
Udgifter til reception under Berlins filmfestival i 2019

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*