Amok i annoncer : Filminstitut brugte 150.000 kroner på Oscar-uddeling

Del artiklen her:

Oscar-statuetterne uddeles denne weekend i Hollywood. Går det som det plejer, medfører det en stor regning til de danske skatteydere.

Det Danske Filminstitut

– Det er en utrolig stærk dokumentar, holdet i Danmark og Aleppo har skabt. Stort tillykke til alle, der har været med til at lave den. Nomineringen understreger Danmarks internationale styrke på dokumentarområdet. Vi formår at lave vigtige og betydningsfulde film, som bliver vist og anerkendt over hele verden – også i Hollywood.

Sådan lød det fra Claus Ladegaard, administrerende direktør for Det Danske Filminstitut, som typisk forkortes DFI, da han i slutningen af januar 2018 til DFIs hjemmeside fortalte om en dansk Oscar-nominering. Det via filmen ”De sidste mænd i Aleppo”, der var blevet nomineret i dokumentar-filmkategorien. Det for fortællingen om det krigshærgede Syrien, og en række af dens følger.

Læs også : Tørstige filmfolk i Cannes : 144 flasker vin og 700 øl drukket under branchefest

Men hvad Claus Ladegaard dog ikke fandt anledning til at fortælle var, at det langt fra ville blive en billig oplevelse for de danske skatteydere, at filmen var blevet nomineret. Forhold der i stedet fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos DFI.

Det Danske Filminstituts oversigt over udgifter i forbindelse med Oscar-uddelingen i 2018

 

Tradition for store udgifter til Oscar-uddelingerne

Således fremgår det af de fremsendte bilag til Journalista.dk, at det i 2018 i alt kostede skatteyderne 157.148 kroner, da DFI drog til Oscar-uddelingen.

Læs også : Filmfolk forsøgte at skjule kæmpe forbrug af vin, øl og champagne under sydens sol på skatteydernes regning

Den helt store udgift var de annoncer og reklamer, som man indrykkede hos Penske Business Media. En virksomhed der udgiver en lang række forskellige publikationer som eksempelvis Deadline Hollywood, Fairchild Fashion Media, IndieWire og Variety. Udgifterne til de forskellige annoncer stod alene i 124.277 kroner, mens de resterende 32.871 kroner udgjorde rejse- og opholdsomkostninger.

Læs også : Filmfolk fester for flere hundrede tusinde kroner under festivaler – og forsøger at skjule regningers årsag

Det er langt fra første gang, at DFI bruger store beløb på Oscar-uddelingerne. Det samme gjorde sig eksempelvis også gældende i 2016, hvor man indlogerede sig på det klassiske Hollywood-hotel Sunset Marquis Hotel. Her holdt man blandt andet et arrangement med fri bar i 2½ time, hvilket i sig selv endte med en regning på 18.273 kroner. En udgift der var med til at gøre, at skatteyderne i alt måtte af med 275.918 kroner, for at DFI kunne sende en større delegation til Oscar-uddelingen.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*