Venstrefløjens partikontorer renset for udlændinge : Ansætter stort set kun etniske danskere

Pressefotos fra Folketinget
Del artiklen her:

Mette, Peter, Henrik, Anne og Jens. Det vil typisk være navnene på de personer du vil møde, hvis du henvender dig til venstrefløjens partikontorer. For antallet af personer med navne som Mohammed, Fatima og Ahmed må på det nærmeste anses for at være ikke-eksisterende.

Venstrefløjen Integration

– Vi skal kæmpe for at få flygtninge i uddannelse og arbejde fra dag ét, en bedre integration, mere ligestilling og mindske social kontrol.

Sådan lød det fra Morten Østergaard, formand for De Radikale, overfor Jyllands-Posten i begyndelsen af november i 2017, da han kom med sit bud på, hvordan integrationsproblemerne skulle løses i Danmark. I samme rundspørge lød der også fra Enhedslistens Pernille Skipper et krav om, at det var nødvendigt at skabe en kontakt til arbejdsmarkedet for flygtninge og indvandrere :

– En hovedopgave er at hjælpe flere flygtninge i arbejde.

En udtalelse der flugtede næsten direkte med, hvad Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen måneden forinden udtalte til Politiken :

– Alt for mange kvinder med minoritetsbaggrund er ikke en del af arbejdsmarkedet. Social kontrol med piger er udbredt. Parallelsamfund er blevet en realitet.

Læs også : Venstrefløjen kræver at alle andre skal ansætte udlændinge – men ansætter selv kun danskere

Derfor skulle man måske også tro, at venstrefløjens partier selv ville gå forrest, når det handler om ansættelsen af personer, af hvad man kunne kalde for ikke-vestlig oprindelse. Men som en gennemgang af partiernes hjemmesider i forhold til ansatte på deres kontorer rundt om i Danmark viser, er det langt fra tilfældet. Således er sandsynligheden for at møde ansatte af ikke-vestlig baggrund nærmest ikke til stede, hvis man henvender sig til partikontorerne for Socialdemokratiet, De Radikale, Enhedslisten, Alternativet og Socialistisk Folkeparti.

Det på trods af at tal fra Danmarks Statistik slår fast, at personer af ikke-vestlig oprindelse og deres efterkommere aktuelt udgør 506.570 personer – svarende til 8.7% af den samlede befolkning i Danmark.

 

Socialdemokratiet : Kun 1 ud af 116 medarbejdere med ikke-vestlig baggrund

I stedet viser en gennemgang af partiernes hjemmesider, at man nærmest bevidst synes at gå efter at ansatte etniske danskere. Når det modsatte endelige sker, er det typisk i form af midlertidige ansættelser eller som studentermedhjælpere.

Læs også : Venstrefløjen kræver at alle andre skal ansætte udlændinge – men ansætter selv kun danskere

Det drejer sig eksempelvis om Socialdemokratiet, som råder over en række forskellige kontorer, som i alt har 116 ansatte. Af disse fremstår kun den ene som af ikke-vestlig oprindelse, hvilket endda er en studentermedhjælper. Eller hvad der svarer til at alene 0.9% af de ansatte hos Socialdemokratiet har en ikke-vestlig baggrund, mod 8.7% for Danmark som helhed. Endnu lavere er repræsentationen af ikke-vestlige medarbejdere hos Socialistisk Folkeparti, som i alt ifølge deres hjemmeside har 26 ansatte, hvor alle fremstår af dansk eller vestlig oprindelse.

Venstrefløjspartiet med den største repræsentation af ikke-vestlige medarbejder er De Radikale, som ud af sine 44 medarbejdere kan fremvise 3 – hvor af de 2 dog er praktikanter, mens den sidste har rang af organisationskonsulent. Det giver De Radikale en andel af ansatte med ikke-vestlig baggrund på 6.8%, hvilket er en smule højere end Enhedslisten, hvor andelen er 6.3% i kraft af 4 ansatte ud af i alt 63.

Læs også : Top 20 over mest interviewede politikere i TV Aviserne : Socialistisk dominans

Hos Alternativet er der heller ikke den store sandsynlighed for at få en person med ikke-vestlig baggrund i røret, hvis man ringer til partikontorerne. Ud af de i alt 39 ansatte har Alternativet 2 som fremstår som havende en ikke-vestlig baggrund, hvilket medfører en andel på 5.1%.

 

Enhedslisten : Vi fravælger ikke personer af ikke-vestlig oprindelse

Ud af de i alt 288 ansatte på venstrefløjens partikontorer i Danmark, er det således kun de 10, som fremstår som havende en ikke-vestlig baggrund – svarende til 3.4%. Men selv om antallet af medarbejdere indenfor de seneste to år er steget betragteligt på partikontorerne, er andelen af medarbejdere med ikke-vestlig baggrund ikke steget af betydning. Således viste en lignende gennemgang foretaget af Journalista.dk i 2017, at andelen dengang hed 3.0% for de i alt 264 medarbejdere, der var ansat på de danske partikontorer for Socialdemokratiet, De Radikale, Enhedslisten, Alternativet og Socialistisk Folkeparti.

Læs også : Sygehus spekulerer i løntilskud : Scorer millioner fra én enkelt kommune

Dengang lød det fra Enhedslistens Per Clausen overfor Journalista.dk, at man bestemt ikke har fravalgt personer af ikke-vestlig oprindelse :

– Vi fuldstændigt afviser, at vi aktivt skulle fravælge ansøgere med minoritetsbaggrund – tværtimod.Vi bestræber os på at være et mangfoldigt parti og arbejder målrettet for at der er en bred sammensætning blandt vores politiske valgte, kandidater til valg, såvel som ansatte, og at de er repræsentative i forhold til de vælgere vi repræsenterer.

Læs også : Selv advokater på støtten : Herning bruger milliarder på løntilskud

Samtidig slog den erfarne politiker også fast, at man løbende har haft ansatte med ikke-vestlig baggrund :

– Vi har kontinuerligt haft ansatte med anden etnisk oprindelse og har det således også nu, hvor antallet er tre. Det har i perioder været højere og i perioder været lavere.

Del artiklen her:
1 Comment

  1. Intet nyt under solen, siger ét, og gør det modsatte, akkurat som venstrefløjen altid har gjort det.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*