Fly- og taxaglad Alternativ-kandidat nægter at forholde sig til sit eget CO2-forbrug – ville ellers tæske synderne

Del artiklen her:

Ifølge eget udsagn går Alternativets Theresa Scavenius så meget op i klimaet, at hun i en række valgvideoer uddeler tæsk til dem, der ikke følger hendes anbefalinger. Omvendt er der tavshed, når det handler om hendes eget forbrug af indenrigsflyvninger og taxaregninger.

Theresa Scavenius Alternativet

– Den mest seriøse politik tager ansvar hele vejen rundt.

Sådan lyder det fra Theresa Scanevius i en af de valgvideoer, som kandidaten for Alternativet har udsendt i forbindelse med morgendagens Folketingsvalg. En video hvor hun blandt andet samtidig slår fast, at hun har en speciel indsigt i, hvad der er godt for miljøet. Det skyldes at hun til dagligt arbejder med forskning indenfor området, hun omtaler som miljøpolitik – hvilket sker med et udgangspunkt som lektor på Aalborg Universitet.

Dermed skulle man måske også tro, at Theresa Scanevius ville gå forrest, når det handlede om at minimere CO2-udledningen. Eksempelvis i forhold til, når hun skulle vælge mellem at tage toget, færgen eller på anden måde gøre brug af offentlige transportmidler.

Læs også : Faktatjek : Nej – Alternativet har ikke skabt de lovede firmaer og arbejdspladser

Men som Journalista.dk i går kunne afsløre, har det langt fra været tilfældet. Således er Theresa Scanevius blandt de Folketings-kandidater for Alternativet, der selv tager flyet frem for CO2-venligere transportformer.

 

Tavshed fra Svanevius-lejren – næsten

Således viser opnåede aktindsigter hos Aalborg Universitet, at Theresa Scanevius under sin tid i det nordjyske eksempelvis fast er fløjet mellem København og Bornholm, når hun har skullet deltage i Folkemødet. Det på trods af, at det ellers er muligt at komme til og fra Bornholm med en tog- og bådforbindelse.

Læs også : Alternativets top kræver forbud mod at private kan eje jord – men bor selv i ejerboliger i eksklusive kvarterer

Af andre aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Aalborg Universitet fremgår det samtidig, at Theresa Scanevius på trods af sine politiske udmeldinger, ikke kun har været glad for at tage indenrigsflyet mellem København og Aalborg. Men at hun at hun bedømt på de fremsendte bilag fra hendes arbejdsgiver, også foretrækker at tage taxaen til at fra lufthavnen – i stedet for at gøre brug af lufthavnsbussen.

Læs også : Uffe Elbæk siger næsten nej til penge fra skattely – men Alternativets hofmedie har ingen skrupler

På Journalista.dk har vi forsøgt at komme i kontakt med Theresa Scanevius for at høre, om hun ville tildele sig selv nogle af de klimatæsk, hun i sine videoer fortæller at CO2-syndere skal modtage. Hvilket dog er spørgsmål, som hverken Theresa Scanevius eller hendes kampagnestab har ønsket at svare på. Eneste egentlige tilbagemeldinger herfra var et telefonopkald fra en af hendes frivillige, som ikke kunne forstå, hvorfor han havde problemer med sine kommentarer på Journalista.dks Facebook-side.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*