Privatfly, hotel i strandkanten og kæmpe middag : Kommunale topfolk fyrede den af på Bornholm for 370.000 kroner

Del artiklen her:

Der er altid sort af fly over Bornholm, når Folkemødet åbner og lukker på Bornholm. Sidste år skyldtes det blandt andet et privatfly, som var chartret af kommuner i Region Midtjylland.

Folkemødet KKR Midtjylland

Når man taler om det forestående Folkemøde på Bornholm, taler man også om deltagelsen fra en lang række politikere og embedsmænd. Mens menige deltagere tager turen til Solskinsøen med busser, toge og færger, er der anderledes luft i budgettet, når skatteyderne bliver pålagt at betale for kommunernes topfolk. Således er det langt fra unormalt, at kommuner går sammen og chartrer et privatfly, så lokalpolitikerne sammen med ledende embedsmænd, kan blive fragtet til den årlige politiske festival på den bedst mulige måde.

Læs også : Kommune skærer ned på de ældres rengøring og fyrer flere hundrede ansatte – men har luft i budgettet til at bruge 125.000 kroner på Folkemødet

Det var eksempelvis tilfældet ved 2018-udgaven af Folkemødet for medlemmerne af KKR Midtjylland, der er et samarbejdsorgan for kommunerne i Region Midtjylland. Som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos KKR Midtjylland, er det dog langt fra kun et sted, som har fokus på at samordne forskellige kommunale politikker på regionalt plan.

Således var det også i 2018 KKR Midtjylland, der stod for at bestille og betale privatfly, hotel og middage for de mange deltagende lokalpolitikere og embedsmænd.

Udgifter i forbindelse med chartring af privatfly for KKR Midtjyllands deltagelse ved Folkemødet 2018

 

Dyr middag på bornholmsk insted

Af de fremsendte bilag til Journalista.dk fremgår således, at skatteyderne måtte have den store pung frem, for at betale for privatflyet som fløj tur/retur mellem Karup og Rønne. En udgift der blev opkrævet via to fakturaer, som lød på henholdsvis 29.100 kroner og 216.000 kroner.

Læs også : Vestsjællandsk kommune skærer voldsomt ned på psykiatrien : Brænder alligevel 115.000 kroner af på Folkemødet

Den samlede flyudgift på 245.100 kroner var dog langt fra den eneste markante, som KKR Midtjylland afholdt i forbindelse med Folkemødet 2018. Således måtte de jyske skatteborgere også af med 88.480 kroner, da der blev bestilt 50 værelser i to nætter på Bornholm. Overnatninger der fandt sted på Strandhotel Balka Søbad, som ud over at have en stor swimmingpool, også ligger placeret direkte ned til en badestrand.

Læs også : Tømmer rådhuset under Folkemødet : Københavns Kommune brugte over 300.000 kroner på Bornholm i 2018

Skatteyderne måtte også finde den store pung frem, da den kommunale delegation fra KKR Midtjylland fik stillet sulten og tørsten torsdagen under Folkemødet i 2018. I alt mødte 40 personer op på en af Bornholms mest eksklusive Folkemøde-restauranter, hvilket medførte en regning på 36.530 kroner – svarende til at hver kuvert kostede 913 kroner.

Udgifter i forbindelse med KKR Midtjyllands deltagelse ved Folkemødet 2018

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*