Tømmer rådhuset under Folkemødet : Københavns Kommune brugte over 300.000 kroner på Bornholm i 2018

Pressefoto fra Københavns Kommune af Frank Jensen
Del artiklen her:

Hos Københavns Kommune er det en større logistisk opgave der skal løses, når ledende embedsmænd sammen med medlemmer af Borgerrepræsentationen i stort omfang drager til Folkemødet.

61 politikere og embedsmænd.

Så mange deltagere sendte Københavns Kommune sidste sommer til Bornholm, for på skatteydernes regning at deltage i Folkemødet. Hertil kom så overborgmester Frank Jensen, som også lagde vejen forbi solskinsøen i Østersøen. Det skete dog på andre reelt skatteyderbetalte konti – hvilket reelt medførte en samlet københavnsk repræsentation på 17 politikere og 45 embedsmænd. Det for blandt andet at deltage i en event, hvor TV2-stjernen Hans Pilgaard optrådte som quizmaster i en debat mellem ungdomspolitikere om brugen af såkaldte supercykelstier. En optræden der dog langt fra blev en billig oplevelse for de københavnske skatteydere, som betalte omkring 20.000 kroner for den kortvarige optræden af journalisten.

Læs også : TV2-stjerne scorede kassen på Folkemødet : Københavns Kommune betalte 20.000 kroner for 45 minutters optræden – og 10 minutters telefonsamtale

Men Hans Pilgaards tilstedeværelse var dog langt fra den eneste, som kunne mærkes på det samlede budget for udflugten for de københavnske politikere og toppen af det lokale embedsværk. For som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Københavns Kommune, måtte skatteyderne i dén grad til lommerne.

Oversigt over Københavns Kommunes udgifter til Folkemødet 2018

 

Store udgifter til transport og ophold

Således viser de fremsendte opgørelser til Journalista.dk, at skatteyderne i alt måtte af med 311.301 kroner, for at en delegation bestående af 17 medlemmer af Borgerrepræsentationen og 45 embedsmænd kunne komme til den årlige politiske festival på Bornholm.

Læs også : Helsingør Kommune vil være førende indenfor bæredygtighed : Sender alligevel stor delegation med fly til Folkemødet

Den største repræsentation var der fra Sundheds- og Omsorgsforvaltningen, som i alt sendte 11 til 2018-udgaven af Folkemødet. En tur der i sig selv endte med at stå i 61.946 kroner, hvilket var en smule over udgifterne til de 16 medlemmer af Borgerrepræsentationen, hvis deltagelse stod i 53.946 kroner.

Læs også : Vejles oversete Folkemøde-kopi varede kun to dage – men kostede alligevel skatteyderne over 500.000 kroner

Den helt store udgiftspost for ikke kun Sundheds- og Omsorgsforvaltningen men også de andre dele af den markante københavnske tilstedeværelse, var rejsen til og opholdet på Bornholm. Således var det forholdsmæssigt begrænset, hvad der blev brugt på egentlige aktiviteter på Solskinsøen – ud over politikernes og embedsmændenes besøg i en række af de telte, som huser forskellige debatter under Folkemødet.

Udgifter i forbindelse med Københavns Kommunes udgifter til Folkemødet 2018

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*