Helsingør Kommune vil være førende indenfor bæredygtighed : Sender alligevel stor delegation med fly til Folkemødet

Pressefotos fra Helsingør Kommune af borgmester Benedikte Kiær, udvalgsformand Christian Holm Donatzky og kommunaldirektør Stine Johansen
Del artiklen her:

Med ombord på flyet var formanden for kommunens miljøudvalgsformand, der ifølge eget udsagn ellers kæmper hårdt for grøn omstilling i den nordsjællandske kommune.

Helsingør Kommune

– Jeg håber, at dialogen mellem de fire byer kan føre til nye idéer og inspiration, der kan involvere lokalsamfundet i løsningen af de vigtige udfordringer med klima og bæredygtighed.

Sådan lød det i midten af september sidste år fra Christian Holm Donatzky, da formanden for Helsingør Kommunes udvalg for by, plan og miljø, udtalte sig til Helsingør Dagblad. Det i forbindelse med, at den radikale lokalpolitiker overfor det lokale dagblad fortalte om deltagelsen i projektet One Planet Living, som også har deltagelse af kommuner fra England, Sydafrika og Canada. Et projekt man fra nordsjællændernes side var gået med i, fordi det var en naturlig udløber af Helsingør Kommunes målsætning om at være miljørigtig.

Læs også : Kommune politianmelder kageaktivist i sag om blind 92 årigs plejehjemsplads – for udtalelser om valutakursers udvikling og mindehøjtidelighed for død kvinde

Med ambitioner af denne type skulle man måske umiddelbart tro, at Christian Holm Donatzky selv ville gå forrest, når det handlede om at nedbringe CO2-udledningen. Men som aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Helsingør Kommune viser, synes det langt fra altid at være tilfældet.

Opgørelse over deltagere på flyvning til Folkemødet 2018 for Helsingør Kommune

 

Byrådsmedlemmer til valg på klimavenlighed

Således var han med ombord på DAT-flyet mellem København og Rønne, da Helsingør Kommune i 2018 drog til Folkemøde på Bornholm. På trods af at Helsingør Kommune er blandt de danske kommuner der ad landevejen har nemmest adgang til Sverige og dermed efterfølgende Bornholm, havde man alligevel valgt at tage flyet til Folkemødet.

Læs også : Kommune nægter blind 92-årig mand plejehjemsplads – men giver sin kommunaldirektør med løn på over 2 millioner kroner om året kæmpe lønforhøjelser

Christian Holm Donatzky var dog langt fra alene på flyet til solskinsøen, da man fra kommunens side sendte 8 til den årlige politiske festival. Det drejede sig blandt andet om kommunaldirektøren Stine Johansen, det konservative byrådsmedlem Michael Mathiesen og Enhedslistens byrådsmedlem Haldis Glerfoss.

Læs også : Mens blind 92 årig nægtes plejehjemsplads : 14 embedsmænd hos Helsingør Kommune tjener over 1 million kroner om året

Lige som Christian Holm Donatzky gik Haldis Glerfoss ellers til valg ved kommunalvalget i 2017 på, at Helsingør Kommune skulle være langt mere klimavenlig, end hvad tilfældet havde været tidligere.

Del artiklen her:
1 Comment

  1. Helsingør Kommune og Christian Holm Donatzky må se at komme igang. Der er masser af verdensmål om bæredygtighed i en kommunal kontekst at gå i gang med, mål 7, mål 8, mål 11, mål 13, mål 14 og mål 15.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*