1.100 glas champagne og overflødighedshorn af koncerter med Johnny Madsen i spidsen : Kommunal havn fejrede sig selv i det lokale musikhus for 700.000 kroner

Del artiklen her:

Da Esbjerg Havn i 2018 fyldte 150 år, skulle det i dén grad fejres. Således måtte skatteyderne blandt andet finde den store pung frem, da havnen holdt sin stort anlagte jubilæumsfest i det lokale musikhus.

Esbjerg Havn

– I 1868 besluttede Rigsdagen at anlægge Esbjerg Havn. Dengang bestod byen af en gård, tre huse og 23 indbyggere. I dag er Esbjerg Havn vokset til en international havn hvor olie- og gas, offshore vindmøller og godsfærgetrafik fylder havnebassinerne.

Sådan lød en del af den foromtale, som Esbjerg Havn gav af den bog, man havde fået udarbejdet i forbindelse med sit 150 års jubilæum i 2018. En bog der blev udsendt foråret samme år, for på den måde at være med til at varme op til en række arrangementer, der ville markerer den kommunale havns runde fødselsdag.

Læs også : Esbjerg Havns smag for Michelin-stjerner : Middag til 26.637 kroner

Blandt de mest markante markeringer var det arrangement, som blev afholdt i april 2018. Det skete i Esbjergs Musikhus, hvor der ifølge de udleverede bilag til Journalista.dk efter reglerne om aktindsigt, langt fra blev sparet på noget. Hverken i forhold til underholdningen af de mange fremmødte gæster, eller når det kom til beværtningen af dem.

Faktura fra Musik Esbjerg til Esbjerg Havn

 

Hel festival for kommunale havnefolk

Således fremgår det af de fremsendte bilag, at der i realiteten var tale om, hvad man kunne kalde for en skatteyderbetalt endagsfestival i det lokale musikhus. Således betalte skatteyderne for, at de 447 indbudte gratister, kunne opleve flere førende danske kunstnere.

Læs også : Kommunal delegation på 10 helt tæt på filmstjerner : Spiste og drak på insted for 16.658 kroner

Således gav Johnny Madsen en optræden, hvilket medførte en regning på 50.000 kroner. Noget billigere var forsangeren for På Slaget 12, Anne Mette Elten, som kunne tage 25.000 kroner med sig hjem fra Esbjerg Havns arrangement. En ganske fornuftig aflønning var der eksempelvis også til sangeren Thomas Kjellerup, der modtog 20.000 kroner – mens duoen Andrea & Trine Gadeberg kunne indkassere 20.000 kroner. Samtidig havde Esbjerg Havn til den festlige dag i Esbjergs Musikhus også hyret tenoren Jakob Næslund, der fik 15.000 kroner for sit musikalske indslag, hvilket fulgte op det lignende musikalske indslag Den Nye Opera, hvis honorar lød på 15.000 kroner.

Læs også : Kommunal havn holdt festligt årsmøde : Inviterede 145 i Musikhuset

Dette var dog langt fra nok til at tilfredsstille de feststemte kommunale havnefolk, som også brugte 25.000 kroner på at hyre Copenhagen Drummers, mens Esbjerg Ensemble kunne sætte 15.000 kroner ind på kontoen for deres optræden til Esbjerg Havns jubilæumsfest. Samtidig spillede husorkestret Ebbe Ravn op til dans, hvilket kostede skatteyderne 50.000 kroner.

Læs også : Kommunal havn holdt festligt årsmøde : Inviterede 145 i Musikhuset

For at skylle de musikalske oplevelser ned, var der også fyldt godt op i baren med forskellige skatteyderbetalte drinks. Her under 1.108 glas mousserende vin, der var med til at gøre, at den samlede regning i runde tal inklusiv moms for festlighederne, stod de kommunale havnefolk og dermed skatteyderne i 700.000 kroner.

Fakturaer fra leverandører i forbindelse med arrangement i Esbjerg Musikhus

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*