1.200 kufferter, kransekage til 40.000 kroner og 1.100 glas champagne : Kommunal havn festede for 1.400.000 kroner

Del artiklen her:

Der syntes ikke at have været nogle grænser for forbruget af skattekroner, da Esbjerg Havn sidste år fejrede sit 150 års jubilæum.

– I bogen kan man blandt andet læse om, hvordan Esbjerg Havn i starten af 1900-tallet gik fra udelukkende at være eksporthavn til at blive fiskerihavn, og hvordan det gik til, at Esbjerg Havn i dag er Nordsøens førende offshore-vindhavn. Bogen løfter desuden sløret for en perlerække af anekdoter og fotografier fra lokalarkivet, som ikke kun tegner et billede af havnen, men også af Esbjerg by og esbjergenserne.

Sådan lød en del af den omtale, som Esbjerg Havn gav på sin hjemmeside af en bog, der stod for at blive udsendt i forbindelse med den kommunale havns 150 års jubilæum, der løb af stablen i 2018. Bogudgivelsen var dog kun en lille del af festlighederne, som skatteyderne fik lov til at betale for. Således holdt man eksempelvis også to store fester, hvor den ene havde fri adgang for offentligheden, mens den anden som udgangspunkt kun var for specielt inviterede.

Læs også : Esbjerg Havns smag for Michelin-stjerner : Middag til 26.637 kroner

Som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos den kommunale havn, kostede hver af de to arrangementer inklusiv moms i runde tal 700.000 kroner – eller hvad der svarer til, at de kommunale havnefolk sidste år festede for 1.400.000 kroner.

Fakturaer fra Esbjerg Havns 150 jubilæumsfest i Esbjerg Musikhus

 

Åbnet og lukket fest – på skatteydernes regning

Den lukkede fest foregik i Esbjergs Musikhus, hvor 471 var inviteret til på skatteydernes regning at opleve et overflødighedshorn af forskellige koncerter, som blev anført af hovednavnet Johnny Madsen. Ved siden af de mange koncerter var der også sørget for, at ingen af de fremmødte hverken gik sultne eller tørstige hjem.

Læs også : Kommunal havn holdt festligt årsmøde : Inviterede 145 i Musikhuset

Således var der indkøbt 1.100 glas mousserende vin til 31.024 kroner, ligesom der også var købt det samme antal kransekager og nødder, hvilket i sig selv medførte en regning på 39.888 kroner. Samtidig var der også sørget for, at alle deltagerne kunne få en souvenir med sig hjem i form af en lille kuffert, som blev leveret af et lokalt grafisk firma. En opgave som de modtog 57.332 kroner for, hvilket dog kun var en lille andel af, hvad Esbjerg Havn betalte dem for i forbindelse med 150 års jubilæumsfestlighederne. Således var det eksempelvis også dette firma, der stod for at udforme de specielle invitationer, der blev udsendt til festens mange deltagere.

Læs også : Kommunal delegation på 10 helt tæt på filmstjerner : Spiste og drak på insted for 16.658 kroner

Den åbne del af festlighederne i forbindelse med Esbjerg Havns 150 års fødselsdag var den Sankt Hans-fest, som havnen arrangerede i jubilæumsåret. Her var det blandt andet nødvendigt for havnefolkene at hyre et eventfirma, som fik flere hundrede tusinde kroner for at arrangere festlighederne. Ligesom det spillede ind på skatteydernes regning, at man fra havnens side også til dette arrangement havde hyret en række forskellige bands og solister, som kunne underholde de fremmødte.

Fakturaer fra Esbjerg Havns Sankt Hans-fest i 2018

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*