Kommune bruger 280.000 kroner på professionelt boksestævne – igen

Del artiklen her:

Når den kvindelige bokser Dina Thorslund går i ringen, er det en bekostelig affærer for skatteyderne. Således er hjemkommunen Struer fast storsponsor, for at kampene kan blive bokset på hjemmebane.

Struer Kommune Dina Thorslund

– Vi var helt enige om, at det giver god mening at støtte Dina Thorslund og at anerkende den omtale, hun er med til at udbrede om Struer Kommune med sine præstationer i ringen.

Sådan lød det kort før jul 2018 fra Niels Viggo Lynghøj, borgmester i Struer Kommune, da han ifølge Dagbladet Holstebro-Struer under et byrådsmøde fortalte om den støtte, som man fra kommunens side ville give til sin kvindelige professionelle bokser, Dina Thorslund. Det som udløber af, at hun indenfor de seneste år har markeret sig også udenfor det vestjyske, ved at vinde en række titelkampe – hvilket har været med til at gøre hende til ubesejret som professionel. Aktuelt sidder hun således på VM-bæltet hos forbundet WBO i super bantamvægt, ligesom hun i samme vægtklasse også har status af såkaldt interim mester hos forbundet WBC.

Læs også : Mens multihandicappet måtte kæmpe i årevis for førtidspension : Kommune bruger over kvart million kroner på professionelt boksestævne

Men hvad Niels Viggo Lynghøj dog ikke kom ind på i forbindelse med byrådsmødet i december var, at Dina Thorslund modtager langt større beløb fra kommunekassen.

Kontrakt indgået mellem Struer Kommune og Dina Thorslund management

 

Faste regninger på omkring 280.000 kroner for Thorslunds kampe

Ifølge fremsendte aktindsigter fra kommunen til Journalista.dk sker det nemlig, hver gang hun går i ringen i hjembyen Struer. For her støtter man nemlig fra kommunens side med et stort kontant beløb, for at hun på den måde kan have hjemmebanefordel.

Læs også : Kommunale boksefans på skatteydernes regning : 50 embedsmænd til VM-kamp

Således fremgår det af de fremsendte dokumenter til Journalista.dk, at det kostede skatteyderne 224.000 kroner plus moms, eller hvad der svarer til 280.000 kroner inklusiv den statslige afgift, da hun gik i ringen den 19. januar i år. Det for her at møde tyske Alesia Graf, der blev besejret på point. For det beløb fik Struer Kommune placeret sit logo i bokseringen, hvilket man dog selv skulle betale for at få udarbejdet – hvilket ifølge kontrakten medførte en formodet ekstraudgift på 12.5000 kroner inklusiv moms.

Læs også : Alternativ sponsorkontrakt : Kommune forpligter sig til at reklamere for professionel bokser – og støtte med stort kontant beløb

Støtten på de 280.000 kroner ligner meget den, som man fra også fra Struer Kommunes side gav, da Dina Thorslund i august sidste år mødte Yessica Arreguin Munoz. Her lød skatteydernes regning på 281.250 kroner, for at kommunen kunne promovere sig selv i forbindelse med stævnet.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*