Vejles oversete Folkemøde-kopi varede kun to dage – men kostede alligevel skatteyderne over 500.000 kroner

Del artiklen her:

Over alt i Danmark skyder det i disse år op med små Folkemøde-kopier, som er en dyr oplevelse for skatteyderne. Minikopierne af den årlige politiske festival på Bornholm, er de seneste år også nået til Vejle.

Vejle Kommune Folkemøde

Hvis du tror Bornholm har eneret på at arrangere Folkemøder, så tager du fejl. For de seneste år er der skudt en række små kopier op i jyske byer, som forsøger at kopiere bornholmernes succes. Det ved på en noget mere lokal måde end det rigtige Folkemøde, at forsøge at skabe opmærksomhed om debatter om eksempelvis naturen og byens berømte søn. Det er tilfældet for Naturmødet i Hjørring Kommune, ligesom Skive Kommune afholder det såkaldte Skivemøde. Vel og mærke Folkemøde-kopier, som langt fra er en billig oplevelse for skatteyderne. Således koster det normalt i runde tal omkring millionen at afholde Naturtmødet, mens det noget mindre Skivemøde løber op i omkring 800.000 kroner.

Læs også : Vejle – kommunen uden revision og bilag

Men fra 2017 har også Vejle Kommune fundet det nødvendigt at lave deres lille Folkemøde-kopi, der i år løb af stablen weekenden den 8. og 9. juni – det vil sige få dage før det rigtige Folkemøde åbnede på Bornholm.

På trods af at arrangementet med titlen Vejles Folkemøde varede i under 48 timer, fremgår det alligevel af aktindsigter Journalista.dk har fået adgang til, at udgifterne var til at tage at føle på.

Fakturaer fra Vejles Folkemøde i 2017 og 2018

 

Dyr leje af eget teater

Således fremgår det af bilagene, at Vejles Folkemøde i 2017, der på daværende tidspunkt gik under navnet Uge 22 – Vejles Resiliensuge, løb op i 475.307 kroner. Året efter i 2018 var udgiften steget til 526.862 kroner, hvortil kommer de mange arbejdstimer, som vejlensiske embedsmænd har brugt på to-dages-festivalen.

Læs også : Hundredvis af embedsmænd udkommanderet for at fylde tribunerne i Vejle – på skatteydernes regning

En væsentlig årsag til de store udgifter var, at man fra kommunens side både i 2017 og 2018 har brugt store beløb på at leje sig ind i det lokale musikteater. I 2018 kostede det i sig selv lige under 100.000 kroner, for at man fra kommunens side kunne råde over musikteatret, som man selv er ejer af. Samtidig spillede det også ind på den samlede regning, at skatteyderne blev pålagt at betale for flere fotografers forevigelser af Folkemøde-kopien. Ligesom det også blev en halvdyr affærer, at de måtte betale for forskellige sikkerhedsfirmaers overvågning af festlighederne.

Læs også : Kommunen holdt hånden under Vejle Boldklub – betalte ikke husleje i mindst et halvt år

Hvor meget skatteyderne rent faktisk fik ud af at finansiere Vejles Folkemøde, er et åbent spørgmsål. Således må det i bedste fald anses for meget begrænset, hvor stor opmærksomhed det fik både i 2017 og 2018 udenfor den østjyske havneby.

Fakturaer fra Vejles Folkemøde i 2017 og 2018

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*