Årets nordjyske forbrugsfest starter i dag : Skandaleramt borgmester i spidsen for milliondyr miniudgave af Folkemødet

Collage af pressefotos
Del artiklen her:

Når klokken slår 14 vil Hjørrings borgmester Arne Boelt byde velkommen til årets såkaldte Naturmøde. En årlig sammenkomst for naturinteresserede, der langt fra bliver en billig oplevelse for skatteyderne i den ellers erklærede økonomisk trængte kommune.

Naturmødet Arne Boelt

– Naturmødet er vind i håret, fuglekiggere og natursyn i konflikt. Det er debat, aktiviteter og folkefest og her mødes økologer, konventionelle, nysgerrige, naturvejleder, børn, politikere, videnskabsfolk, vinterbadere og mountainbikere. Naturmødet er – ligesom naturen – for alle og sammen sætter vi dagsordenen for naturdebatten i Danmark.

Sådan lyder en del af den omtalte, som hovedarrangøren Hjørring Kommune giver af Naturtopmødet på dets hjemmeside. En årlig tilbagevendende begivenhed, der igen i år vil vare over tre dage fra torsdag og til og lørdag. Det for her at sætte fokus på en lang række af de forhold, der gør sig gældende i relation til udendørs aktiviteter – hvilket eksempelvis også inkluderer udpegelsen af årets naturvejleder.

Læs også : Højtråbende borgmester til advokat: Du fatter ikke en skid

Ligesom Folkemødet er Naturtopmødet en dyr oplevelse for skatteyderne på trods af, at man ellers i den lille nordjyske kommune fast har den udtalte holdning, at man for længst har nærmet sig den økonomiske smertegrænse.

Udgifterne til Naturmødet fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Hjørring Kommune.

Hjørring Kommunes oversigt over udgifter til Naturmødet i 2016

 

Faste regning på omkring millionen

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, måtte skatteyderne i Hjørring Kommune i 2016 og 2017 af med i størrelsesorden 875.000 kroner, for at afholde Naturmødet. Kommunens oversigt over udgifterne til den tre dages festival fremstår som opgjort som uden moms, hvilket svarer til en årlig udgift i størrelsesorden 1.000.000 kroner inklusiv den statslige afgift.

Læs også : Skandaleramt borgmester forgylder embedsmænd : Giver millionærer ekstra millioner i bonusser

En fast væsentlig udgiftspost på Naturmødets budget er de kendisjournalister, som hyres ind fra København. Samtidig spiller det også ind på den samlede regning, at der typisk laves en aftale med et produktionsselskab, om at producere en film om Naturmødet – hvilket i 2016 kostede i størrelsesordenen 100.000 kroner.

Læs også : Kommune nyansætter og forfremmer medarbejdere med kæmpe lønforhøjelse uden jobopslag – for ikke at skulle fyre andre embedsmænd

Samtidig spiller det også ind på den samlede regning, at man fra kommunens side fast har gjort brug af en række konsulentfirmaer i forbindelse med optrædender på festivalens forskellige scener. I 2016 drejede det sig eksempelvis om et eventfirma, der fik 28.000 kroner for det, der blev omtalt som ”sceneudvikling”.

 

Store udgifter i ellers erklæret økonomisk udfordret kommune

Udgifterne til Naturmødet skal samtidig ses i sammenhæng med, at Hjørring Kommune fast påberåber sig at være økonomisk udfordret. Eksempelvis i sensommeren 2016, hvor man fra politisk hold meldte ud, at det var nødvendigt årligt at spare 45 millioner kroner på den daglige drift – hvilket blandt andet ville ramme kernevelfærden.

Læs også : Skandaleramt borgmester forgylder embedsmænd : Giver millionærer ekstra millioner i bonusser

Samtidig er det langt fra første gang, at Journalista.dk kan afslører et stort forbrug i Hjørring Kommune under borgmester Arne Boelts ledelse. Således måtte skatteyderne finde den helt store pung frem, da han i 2015 stod i spidsen for en delegation, der besøgte USA. En rejse der kostede i størrelsesordenen 300.000 kroner, hvilket blandt andet inkluderede betalingen af 12.000 kroner i drikkepenge efter en middag på en berømt Boston-resturant, ligesom skatteyderne også måtte betale 15.000 kroner for, at det kommunale følge kunne komme til basket-ball på skatteydernes regning.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*