150.000 kroner var ikke nok for moderatorjob : Tidligere DR-vært scorer skatteyderbetalt lønforhøjelse denne uge

Collage af pressefotos
Del artiklen her:

I Hjørring Kommune glæder de sig denne uge til, at DRs tidligere nyhedsvært Mette Walsted Vestergaard lægger vejen forbi det nordjyske. Det gør hun utvivlsomt også, når man ser på den regning, hun efterfølgende kan sende til skatteyderne.

Mette Walsted Vestergaard Ask Rostrup Naturmødet

Bemærk : Opdateret den 25. maj klokken 14.05 med udtalelser og opgørelser fra Mette Walsted Vestergaard – se nederst

– Fra de seks forskellige platforme Thunderdome, Life, Learn, The Village, Explore og Roots bliver dit syn på naturen udfordret. Hvad skal vi med den? Skal den reddes eller bruges? Bevares eller udvikles? Bliv inspireret når fagfolk, politikere og entusiaster støder sammen om naturen.

Sådan lyder en del af den optakt, som Naturmødet giver af sig selv på sin hjemmeside. En årligt tilbagevendende miniudgave af Folkemødet, hvor fokus ikke nødvendigvis er på politik, men som titlen mere end antyder, de udendørs oplevelser. For at trække deltagere og tilhørere til Naturmødet, der afholdes i Hirtshals og har Hjørring Kommune som hovedarrangør, har det været nødvendigt at hente en række tv-kendisser til det nordjyske.

Læs også : Højtråbende borgmester til advokat: Du fatter ikke en skid

Den slags er som bekendt ikke en billig oplevelse, hvilket det heller ikke i denne forbindelse har været for skatteyderne. Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Hjørring Kommune.

Aftale indgået mellem Hjørring Kommune og Mette Walted Vestergaard samt aflønning for deltagelse ved Naturmødet 2017 og 2018

 

Ledende embedsmand : Vi glæder os – smil

Herunder også i de udgifter, som skatteyderne afholder til de såkaldte moderatorer, der optræder under festivalens tre dage torsdag, fredag og lørdag. Blandt dem der altid er bedst betalt, er den tidligere DR-vært Mette Walsted Vestergaard, som må siges at have fundet noget af et guldæg i Hirtshals i forbindelse med Naturmødet.

Læs også : Skandaleramt borgmester forgylder embedsmænd : Giver millionærer ekstra millioner i bonusser

Således viser de fremsendte bilag til Journalista.dk, at hun i 2017 tjente 152.707 kroner under Naturmødet – hvor af de 2.707 kroner var kørselspenge fra København til det nordjyske. Men det kommer dog ikke til at række i 2018, hvor Mette Walsted Vestergaard inklusiv kørerpenge kan se frem til 165.207 kroner. Ifølge den bekræftende email fra en ledende embedsmand i Hjørring Kommune, glæder man sig til at se den tidligere DR-profil i det nordjyske – hvilket blev understreget med et smil. Det for at udføre det, som bliver omtalt som ét enkelt job som moderator og konferencier.

Læs også : Kommune nyansætter og forfremmer medarbejdere med kæmpe lønforhøjelse uden jobopslag – for ikke at skulle fyre andre embedsmænd

Mette Walsted Vestergaard er dog ikke den eneste kendisjournalist, som kan se frem til en indtjening, der er ganske fornuftig for en kortvarig arbejdsindsats. Det drejer sig eksempelvis også om DRs politiske analytiker Ask Rostrup, der efter at have ledt en enkelt debat på omkring en times varighed, kan se frem til, inklusiv moms men eksklusiv kørselspenge, at modtage 37.500 kroner. Svarende til hvad han også tjente i 2017, da han også dette år gæstede Naturmødet.

 

Opdateret den 25. maj klokken 14.05 med udtalelse fra Mette Walsted Vestergaard

Ved email den 25. maj har Mette Walted Vestergaard gjort opmærksom på, at der er en række arrangementer med hendes deltagelse, som ikke fremgår af programmet. Disse er opstillet nedenfor og indeholdt i det honorar, som man fra Hjørring Kommunes side har udbetalt til hende.

Tidligere på ugen kontaktede Journalista.dk Naturmødets sekretariatet, for at få en udtalelse i relation til brug af moderatorer og den aflønning, som moderatorerne modtager. I denne forbindelse fandt man ikke fra Naturmødets sekretariatet anledning til at vende tilbage med kommentarer ud over at man oplyste, at man ville svare på et senere tidspunkt.

Mette Walsted Vestergaards liste over arrangementer i forbindelse med Naturmødet :

Torsdag 20-21: Naturens rettigheder 

Fredag 10-11: Revision af lov om Danmarks Nationalparker på vej. Betyder det øget dynamik eller frilandsmuseum? (Revision af miljølov på vej)

Fredag 13-14: Vand i det åbne land (hvordan løser vi problemerne med store vandmængder – både ift afvanding af dyrket land, stigende vandstand og grundvand), 

Fredag 14-15: naturdilemma i teater

Fredag 17-18: Danmarks nationalparker – dyrker vi turister eller kobbersnepper? (Hvad skal nationalparkernes primære rolle være)

Fredag 20-21: Skal vi have allemandsret i Danmark? (Hvordan skal vi bådr bruge og beskytte naturen – er allemandsretten på linje med fx Sverige en mulig vej i dk?)

Lørdag 9-10: Biokvantitet (til forskel fra biodiversitet)

Lørdag 10-11: Hvor er naturhensynet i vores planlægning? (Planloven muligheder ift. at pleje naturinteresser)

Lørdag 11-12: Naturen duer ikke til demokrati (om invasive arter, praksis vs. lov m.v)

Lørdag 14-15: Skader det naturen, at vi bruger den? (Urørt natur/rødarters overlevelse kontra frilufts-hensyn)

Desuden et heldagsseminar i foråret. 

Aftaler indgået i forbindelse med Naturmødet

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*