Milliondyrt Obama-besøg på skatteydernes regning : Arrangør skulle kun sælge 160 billetter for at sikre tilfredsstillende overskud

Del artiklen her:

Da Barack Obama i september lagde vejen forbi Kolding, var der godt fyldt op på tilskuerpladserne af gratister. Det var muligt fordi arrangørerne kun skulle sælge meget få billetter, for at få arrangementet til at løbe rundt.

Barack Obama Kolding Kommune

– Et eksklusivt arrangement på 600 deltagere på Syddansk Universitet i Kolding og heraf 200 studerende. Event er uden åbent billetsalg, men alene baseret på få sponsorer.

Sådan lyder en del af den email, som Tommy Langhoff, tidligere direktør hos Business Kolding, den 6. juli sendte til toppen af Kolding Kommune og sin tidligere arbejdsgiver. Det i forbindelse med, at han kunne meddele blandt andet Kolding Kommunes borgmester Jørn Pedersen, at det efter et meget langt tilløb var lykkedes at få en aftale i stand med Barack Obama om et foredrag på Syddansk Universitets afdeling i Kolding – hvilket fandt sted i september i år.

Men det var slet ikke meningen, at offentligheden gennem aktindsigt skulle have haft adgang til emailen afsendt af Tommy Langhoff. Således har man fra Kolding Kommunes side igennem flere omgange forsøgt at nægte udleveringen, hvilket medførte en klagesag ved Ankestyrelsen.

Læs også : Kommunalbestyrelsesmedlemmer bevilgede sig selv Obama-billetter til 192.500 kroner – men nægter at betale skat af værdien : Det er alene i kommunens interesse vi deltager

Selv om Kolding Kommunes nægtelse af udleveringen blev underkendt af Ankestyrelsen, har man fra kommunens side alligevel valgt at overstrege dele af emailen, hvorved man stadig hemmeligholder en række forhold omkring økonomien bag besøget af den tidligere amerikanske præsident.

Email afsendt fra tidligere direktør hos Business Kolding

 

Skatteyderne betalte for Obamas besøg

På trods af overstregninger i emailen, som Journalista.dk har fået adgang til via aktindsigter, er det alligevel muligt at læse en række forhold omkring økonomien i arrangementet. Her under hvor mange billetter arrangøren Business Kolding, som i meget høj grad finansieres af Kolding Kommune, skulle afsætte for at få arrangementet til at gå i nul.

Læs også : Kommunaldirektør tjener 2.118.015 kroner om året – men scorer alligevel gratis Obama-billet til 17.500 kroner i frynsegode

Ifølge emailen fra Tommy Langhoff, var der alene behov for, at man fra Business Koldings side skulle sælge 2×80 svarende til 160 billetter til mellem 12.500 kroner og 15.000 kroner stykket. Det skyldtes ifølge opgørelsen fra Tommy Langhoff, at man forventede at få 2.5 millioner kroner i offentlige tilskud fra Syddansk Universitet og Kolding Kommune. Eller hvad der meget godt svarer til det beløb, som Barack Obama har taget for at holde lignende taler af en times varighed i USA.

Med andre ord var det således reelt det offentlige der betalte for, at Barack Obama kom til byen.

Læs også : Én time efter Journalista.dks afsløring : Borgmester lover 750.000 skattekroner til Obama-besøg

Mens at Business Kolding alene skulle ud og finde 160 betalende gæster, for at sikre organisationen et overskud. Eller hvad der svarer til under halvdelen af dem, der var plads til i auditoriet på Syddansk Universitet i Kolding til foredraget. Det var måske meget heldigt, for blandt tilhørerne var en lang række gratister, som havde fået stillet fribilletter til rådighed. Det drejede sig blandt andet om Elsebeth Gerner Nielsen, der som et særsyn har indberettet sin billets værdi til Skat.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*