Kommunalbestyrelsesmedlemmer bevilgede sig selv Obama-billetter til 192.500 kroner – men nægter at betale skat af værdien : Det er alene i kommunens interesse vi deltager

Billeder : Pixabay og pressefotos fra Kolding kommune
Del artiklen her:

Der bliver fyldt godt op på stolerækkerne med kommunalbestyrelsesmedlemmer fra Kolding Kommune, når Barack Obama i slutningen af september kommer til Kolding for at holde en tale på Syddansk Universitet.

Barack Obama Kolding Kommune

17.500 kroner.

Så meget koster de billetter, som man fra Business Koldings side har sat til salg i forbindelse med besøget af Barack Obama. Den tidligere amerikanske præsident kommer til Kolding i slutningen af september, hvor han skal holde et foredrag på Syddansk Universitets afdeling i byen. Et arrangement der i meget høj grad er finansieret af skatteydermidler, da ikke kun Kolding Kommune støtter med et kontant tilskud, men også Syddansk Universitet spæder til, for at få lov til at lægge lokaler til Obamas besøg.

Læs også : Politikere bevilgede sig selv Obama-billetter til en værdi af 192.500 kroner – og fanfotos med ekspræsidenten

Støtten fra Kolding Kommune blev besluttet tidligere på måneden i økonomiudvalget, som bevilgede 750.000 kroner via en såkaldt markedsføringsaftale. Som en del af aftalen blev kommunen tildelt 27 billetter, hvoraf økonomiudvalget satte sig på de 11 – svarende til de udvalgsmedlemmer, der stemte for den indgåede aftale med Business Kolding. En organisation der på trods af millionindtægter fra Kolding Kommune, har status af en privat forening.

Samtidig tildelte man fra økonomiudvalgets side en billet til kommunaldirektøren Thomas Boe.

Markedsføringsaftale indgået mellem Kolding Kommune og Business Kolding

 

Politikere overlod det til embedsmand at svare

Fra Journalista.dks side har vi henvendt os til alle 11 udvalgsmedlemmer for at høre, om de forventer at betale skat af billetternes værdi. Men lige så hurtige lokalpolitikerne var til at stemme aftalen med Business Kolding igennem inklusiv billetterne til sig selv, lige så svære har de været at få i tale om indberetninger til Skat.

Læs også : Kommunaldirektør tjener 2.118.015 kroner om året – men scorer alligevel gratis Obama-billet til 17.500 kroner i frynsegode

Således har de overladt det til en embedsmand at svare på, om de frivilligt vil betale skat af værdien af billetterne, lokalpolitikerne tildelte sig selv. I en email til Journalista.dk skriver hun, at Kolding Kommune ikke mener, at dets økonomiudvalgsmedlemmer skal beskattes af de i alt 192.500 kroner, som billetterne har en værdi af :

– Det skal oplyses, at Økonomiudvalgets medlemmer ikke er skattepligtige af billettens værdi. Økonomiudvalget deltager i arrangementet som led i deres kommunale hverv og i kommunens interesse.

Læs også : Én time efter Journalista.dks afsløring : Borgmester lover 750.000 skattekroner til Obama-besøg

Ud over at bevilge billetter til sig selv besluttede økonomiudvalget også, at kommunens kommunaldirektør, Thomas Boe, på skatteydernes regning får lov til at opleve Back Obamas tale til september på nærmeste hold.

Beslutning truffet af økonomiudvalget i Kolding Kommune i forhold til

Del artiklen her:
3 Comments

  1. JyskeVestKysten skriver:
    “Barack Obamas folk kræver total hemmeligholdelse af enhver oplysning fra kontrakten mellem ham og arrangøren, Foreningen Business Kolding. Hvis detaljer kommer frem, aflyser den tidligere præsident besøget”.

    ….helt fint, så sparer kommunen de penge og økonomiudvalget får bedre tid til at passe deres arbejde og ikke tænke så meget på frynsegoderne.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*