Skandaleramt letbane aflyste gigantisk åbningsfest – og tog bagefter på eksklusiv restaurant og overnattede på boutique hotel

Del artiklen her:

Hos Aarhus Letbane er der ingen smalle steder, når det kommer til brugen af skattekroner. Heller ikke selv om det netop har været nødvendigt at aflyse åbningen af et milliarddyrt projekt.

Aarhus Letbane

– Det er med stor beklagelse, at Aarhus Letbane har modtaget Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens meddelelse om, at Letbanen ikke får de nødvendige godkendelser til at åbne i morgen, lørdag den 23. september.

Sådan lød det i en pressemeddelelse den 22. september 2017 fra Aarhus Letbane, da det stod klart at det milliarddyre skatteyderfinansierede projekt ikke ville åbne som planlagt. Det skyldtes ifølge Aarhus Letbane, at man ikke havde fået de nødvendige tilladelser i hus. Derved var det også nødvendigt at aflyse den store åbningsfest, som letbanen havde arrangeret dagen efter.

Læs også : Reel gennemsnitlig årslønning hos Aarhus Letbane i 2017 : 1.176.633 kroner – selv sekretæren tjente over 800.000 kroner

Men selv om man netop havde aflyst åbningen af en af de største kommunale satsninger i årtier, fandt flere af bestyrelsesmedlemmerne og letbanens ledende medarbejdere, alligevel luft i programmet til at gå på en af de bedre restauranter i Aarhus.

Forhold der fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Aarhus Letbane.

Regning fra restaurant til Aarhus Letbane i forbindelse med bestyrelsesmøde

 

Kuvertpris på langt over 1.000 kroner for middag på tapasbar

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, skulle der i dén grad kræses om letbanefolkene, da de satte sig til bords på en lokal spanskinspireret tapasbar. Først og fremmest i form af retten ”Lang rejse”, der stod skatteyderne i 585 kroner stykket – eller hvad der i alt svarer til 4.680 kroner. Samtidig spillede det også ind på den samlede regning, at det hele skulle skylles ned med en omgang spansk champagne, den såkaldte Cava Brut.

Læs også : Letbanechef om gigantbonusser udbetalt til medarbejderne i skandaleprojekt : De skulle have været langt højere

Den samlede regning løb op i 5.540 kroner for blot 4 personer, hvilket medførte en kuvertpris på langt over 1.000 kroner. Ifølge bilaget var der bestilt bord til 8 personer, hvilket ikke kunne aflyses med så kort varsel – hvorfor den alligevel blev gennemført på trods af, at flere bestyrelsesmedlemmer var taget hjem.

Læs også : Skandaleramt letbane forgylder sine medarbejdere : 12 gigantbonusser udbetalt i 2017 alene – blandt kun 29 fuldtidsansatte

De bestyrelsesmedlemmer som blev i Aarhus, måtte langt fra tage til takke med en sofa hos venner og bekendte. Således skete overnatningerne på Villa Provence, som ligger placeret midt i Aarhus. Et boutique hotel, der på sin hjemmeside omtaler sig som et sted, der er fyldt med atmosfære midt i Smilets By.

Det kunne også ses på regningen, som løb op i 13.593 kroner.

Faktura fra hotel i forbindelse med bestyrelsesmøde

Del artiklen her:
1 Comment

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*