Borgmester fyldte 60 år – og blev fejret af 200 gæster på skatteydernes regning

Del artiklen her:

Normalt er runde fødselsdage nogle, som afholdes og betales af fødselaren selv. Men sådan er det ikke i Skanderborg Kommune, hvor det er skatteyderne der holder for, når førstemanden fylder rundt.

Skanderborg Kommune Jørgen Gaarde

– Min far havde en landrute, hvor han kørte med ost og pålæg, og min mor var lærer, så jeg er opdraget til, at man skal kunne tale med alle mennesker. Jeg er vokset op med, at man skal vise sig værdig til agtelse og tillid såvel i som uden for tjenesten.

Sådan lød det fra Jørgen Gaarde overfor Ugeavisen, da han i 2015 fyldte 60 år. Det i et interview hvor han samtidig slog fast, at der skulle være styr på økonomien. På samme måde som socialdemokraten også lagde vægt på, at man skulle kunne tale med alle.

Hvad det omvendt ville koste Skanderborgs indbyggere at Jørgen Gaarde fyldte 60 år, meldte historien i Ugeavisen dog intet om. I stedet fremgår det af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået i festlighedernes udgifter.

Læs også : Borgmester fik kæmpe fødselsdagsreception betalt af kommunen – skattefrit

Det også efter at den sidste gæst var gået hjem, for der fulgte nemlig udgiftsposter med, som ikke kun omhandlede pindemadder og drikkevarer.

Oversigt over udgifter i forbindelse med Jørgen Gaardes 60 års fødselsdag

 

Lige under 80.000 kroner for fødselsdagsfejring af borgmester

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, var der godt fyldt op i forbindelse med borgmesterens runde dag. Således var der i alt inviteret 200 gæster, for at han på skatteydernes regning kunne blive fejret.

Læs også : Socialdemokrater invaderede skatteyderbetalt 60 års fødselsdag til 63.129 kroner

Maden blev leveret fra den café, som er en del af Skanderborgs kulturhus, hvilket eksklusiv moms løb op i 34.997,60 kroner – eller hvad der svarer til 43.747 kroner inklusiv den statslige afgift. Arrangementet fandt ikke sted på Skanderborg Rådhus, da man fra kommunens side i stedet fandt det nødvendigt, at afholde det i den store sal i Skanderborgs kulturhus. Et valg der var med til at gøre, at skatteyderne inklusiv moms i alt måtte af med lige under 80.000 kroner, for at byens borgmester kunne blive fejret af de inviterede.

Læs også : Millionlønninger og kæmpe fødselsdagsreceptioner : Høj bølgegang hos Hirtshals Havn

Omvendt var gaven fra Skanderborgs byråd til Jørgen Gaarde til at overse, da den stod skatteyderne i 324 kroner plus moms. Det for en toilettaske, der blandt andet indeholdt en deodorant.

Del artiklen her:
1 Comment

  1. Tja hvad skal vi sige, de forstår det, men han betaler vel skat af tingene? man kan bare se den situation i København, en politiker lånte rådhussalen til hendes bryllup, det skulle hun betale for, og det kostede hende sit job i Byrådet i Kommunen, kan godt forstå borgerne sidder med en lortesmag i munden, han burde selv betale for hele gildet, næste gang jeg fylder rundt vil jeg søge om, at kommunen vil betale denne fest, jeg indrømmer tvivler meget på de vel, med mindre man er Politiker..uha uha

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*