Vestsjællandsk kommune skærer voldsomt ned på psykiatrien : Brænder alligevel 115.000 kroner af på Folkemødet

Del artiklen her:

Hos Kalundborg Kommune er de ifølge eget udsagn meget presset på økonomien. Det gør dog ikke, at man af den grund skærer ned, når det handler om byrådsmedlemmers og ledende embedsmænds besøg på Folkemødet.

Kalundborg Kommune Folkemødet

Ifølge lokalpolitikerne i Kalundborg Kommune er økonomien ikke, hvad de har været. Det kunne blandt andet ses ved, at det i februar sidste år var nødvendigt for vestsjællænderne at skære voldsomt ned på en række sociale aktiviteter, hvilket blandt andet drejede sig om Center for Misbrug. For ud af omkring 100 ansatte, modtog de 15 nemlig en fyreseddel i februar 2018 – mens 4 ledige stillinger ikke ville blive genbesat. En konsekvens af at man fra centrets side igennem længere tid havde kørt med et driftsunderskud, hvilket man fra Kalundborg Kommunes side ikke mente, at man havde råd til at gå ind og dække.

Læs også : Kommunalt vandværk fyrer den af med lønninger på statsministerniveau, bestyrelsesmøder til over 40.000 kroner og dyre rejser til Folkemødet

Dermed skulle man måske også tro, at man fra Kalundborg Kommunes side holdt igen, når det handlede om udgifter, der ikke havde nogen direkte forbindelse til den egentlige kernevelfærd. Men som aktindsigter opnået af Journalista.dk viser, synes dette dog langt fra tilfældet.

Eksempelvis i forbindelse med Folkemødet 2018, hvor kommunen sendte en større delegation til Solskinsøen – bestående af 8 byrådsmedlemmer og 5 embedsmænd.

Kalundborg Kommunes udgifter i forbindelse med Folkemødet 2018

 

Embedsmænd og politikere på dyr restaurant – frivillige måtte nøjes med sandwicher

Oven i byrådsmedlemmerne og embedsmændene kom også en række frivillige unge, som var med til at mande skibet Hjalm. Mens de unge måtte nøjes med forskellige former for sandwicher og sodvand, var der anderledes godt dækket op for medlemmerne af Kalundborg Kommunes økonomiudvalg og direktion.

Læs også : Vestsjællandsk vandværk kørte markedsføringskampagne under Folkemødet : Hyrede Andreas Bo til at optræde i eget telt

Således kostede deres middag 9.375 kroner, hvilket var med til at gøre, at den samlede regning for turen til Bornholm, endte med at stå skatteyderne i 115.350 kroner.

Samtidig spillede det også ind på de samlede udgifter, at der blev afholdt forskellige events på skibet Hjalm, der også i 2018 lå placeret i den centrale del af havnen i Allinge – og dermed meget tæt på selve festivalpladsen.

Læs også : Whiskey, drinks og dyr menu : Kommunale havnefolk slog sig løs til frådsemiddag over klassisk beløbsgrænse

Lige som at regningen for at gøre brug af hoteller på Bornholm under Folkemødet for den store delegation, heller ikke var helt billigt. Det skyldtes at det var nødvendigt at reservere 14 enkeltværelser i 3 dage, hvilket i sig selv kostede skatteyderne 38.100 kroner.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*