Whiskey, drinks og dyr menu : Kommunale havnefolk slog sig løs til frådsemiddag over klassisk beløbsgrænse

Del artiklen her:

Kommunale havne har et ry for at gå til den, når skatteyderne betaler for middage og festlige sammenkomster. Det må også siges at være tilfældet i Kalundborg, når havnefolkene sætter hinanden stævne.

Kalundborg Havn

1.000 kroner per kuvert.

Sådan lyder den klassiske grænse for, hvor store udgifter, som skatteyderne kan tvinges til at betale, når offentlige organisationer afholder såkaldte repræsentative middage. Det vil eksempelvis sige i forbindelse med jubilæer, julefrokoster, eller hvor politikere og embedsmænd mødes i anden anledning til en festlig sammenkomst. Beløbsgrænsen stammer tilbage fra Peter Brixtofte-sagen, hvor den tidligere Farum-borgmester blandt andet blev dømt for, at han havde misbrugt sin rådighed over skatteydernes midler i forbindelse med netop repræsentative middage.

Læs også : Vejle Havn før skandalen : Det er vores penge – og vi bruger dem som vi vil

Men det er dog ikke alle steder i den traditionelle forvaltning og hos de offentligt ejede selskaber, at man synes at tage denne klassiske grænse for kuvertpriser lige alvorligt. Blandt de offentligt ejede selskaber som gerne finder den store tegnebog frem ved festlige lejligheder, er den kommunale Kalundborg Havn.

Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos selskabet.

Restaurantsregning til Kalundborg Havn

 

Tradition for dyre – og våde – sammenkomster

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, holdt man på Kalundborg Havn to julefrokoster for bestyrelsen i 2017. Den første fandt sted den 21. januar, mens skatteyderne også måtte finde punge frem, da de kommunale havnefolk satte hinanden stævne den 18. december.

Læs også : Ville stramme op efter Vejle Havn-skandalen – men fortsætter med dyre og våde rejser for over 250.000 kroner

Den klart mest festlige julefrokost fandt sted den 21. januar, hvor der ifølge de udleverede bilag var deltagelse af 21 ledende medarbejdere og bestyrelsesmedlemmer. I løbet af middagen nåede de at sætte 56 forskellige drinks til livs, ligesom der også var fyldt godt op med forskellige former for øl og vin. Et forbrug der var med til at gøre, at prisen for den festlige aften på en lokal restaurant, løb op i 24.200 kroner. Dermed lå den gennemsnitlige kuvertpris på over de 1.000 kroner, som ellers normalt er grænsen for udgifter, der kan afholdes til repræsentative middage.

Læs også : Borgmestrenes ukendte festforening : Vestforbrændingen – Vejle Havn version 2.0

Det er dog langt fra første gang, at man på Kalundborg Havn har afholdt iøjnefaldende festlige sammenkomster. Således har Journalista.dk tidligere kunnet dokumentere, at det eksempelvis også var tilfældet i 2012, hvor 11 deltagere satte sig til rette ved bordene på et lokalt hotel og kursuscenter. Her satte de 47 forskellige drinks til livs, ligesom der også blev drukket 7 flasker vin.

Restaurantsregning til Kalundborg Havn
Regninger for forskellige sammenkomster hos Kalundborg Havn

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*