Alternativ-profil havde ifølge eget udsagn næsten ikke fløjet i årevis – tog alligevel flyet 16 gange på 9 måneder

Del artiklen her:

I valgkampen markerede Alternativets Theresa Scavenius sig med en række videoer, hvor hun ville uddele tæsk til dem, som hun anså for at være CO2-syndere. Det er sket samtidig med, at hun selv har haft et stort forbrug af de flyrejser, hun ellers kræver at andre skal skære ned på.

Theresa Scavenius Alternativet

– Jeg har næsten ikke fløjet, siden jeg fik to små børn.

Sådan lød det fra Alternativets kandidat til det igangværende Folketingsvalg, Theresa Scavenius, da hun deltog i P1-programmet Slotsholmen den 7. maj i år. Her fortalte Scavenius, der til dagligt arbejder med såkaldt miljøpolitik som lektor på Aalborg Universitet, at fravalget af fly ikke kun var sket, fordi hendes børn havde gjort rejseformen besværlig. Ifølge Alterantivets kandidat i Nordsjælland var det i mindst lige så høj grad et udtryk for, at hun ønskede at være så venlig overfor miljøet som muligt.

Men som Journalista.dk tidligere har kunnet dokumentere, har Theresa Scavenius været en flittig gæst i de danske lufthavne for blandt andet at flyve indenrigs. Samtidig fremgår det af de udleverede dokumenter fra arbejdsgiveren Aalborg Universitet, at hun også har foretrukket at tage taxaen frem for bussen eller toget, når hun har skullet frem og tilbage mellem privatboligen eller arbejdspladsen og så lufthavnen.

 

Stort forbrug af flyrejser i 2017 og 2018

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, har det specielt været i 2017 og 2018, at Theresa Scavenius har gjort brug af flyet. Specielt i forhold til indenrigsrejser, hvor hun har fravalgt mere miljørigtige alternative som toge, færger og busser, for i stedet at hoppe på flyet.

I denne periode drejede det sig om sammenlagt 16 flyvninger for Scavenius :

1 : 23. oktober 2017 (København-Aalborg-København)

2 : 2. november 2017 (København-Aalborg-København)

3 : 14. november 2017 (København-Aalborg)

4 : 6. december 2018 (København-Amsterdam-København)

5 : 16. januar 2018 (København-Aalborg-København)

6 : 7. februar 2018 (København-Aalborg-København)

7 : 14. februar 2018 (København-Aalborg-København)

8 : 31. maj 2018 (København-Aalborg)

9 : 15. juni 2018 (København-Rønne-København)

Theresa Scavenius har tidligere overfor Journalista.dk nægtet at kommentere på, hvorfor hun er en fast gæst i de danske lufthavne.

En afvisning der står i skærende kontrast til videoer, hun har udsendt i forbindelse med Folketingsvalget. Her slår hun blandt andet fast, at klimasyndere skal have ”tæsk” – og at hun via sit arbejde som klimapolitisk forsker, ”véd hvad der er bedst for miljøet”.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*