Skærer ned for tosifret millionbeløb på de svageste indbyggere : Kommune bruger alligevel 150.000 kroner på at se på arkitektur i Holland

Del artiklen her:

I Randers Kommune står de foran store besparelser, som i høj grad rammer de psykisk syge. Alligevel er der luft i det kommunale budget til, at lokalpolitikerne sammen med ledende embedsmænd kan se på byudvikling i Amsterdam.

Randers Kommune

I Randers har de igennem de seneste år været igennem en række nedskæringer, hvilket også bliver tilfældet i 2019. Vel og mærke nedskæringer, der på mange måder kommer til at gå ud over dem, der måske har mest brug for ressourcerne i den kronjyske by. Således varslede man fra byrådspolitikernes side i foråret 2018, at der skulle skæres ned for omkring 20 millioner på socialområdet. Besparelserne blev dog i første omgang udsat til efteråret 2018, for endelig at skulle besluttes senere i år.

Læs også : Frække damer og Sko & Torp-koncert på slot : Randers Havn fester på din regning

Brugen af sparekniven var ifølge borgmester Torben Hansen, Socialdemokratiet, nødvendig, fordi det i det hele taget er afgørende at spænde den økonomiske livrem ind. Til statsmediet TV2 Østjylland udtalte han således i april 2018, at der var bred enighed i byrådet om, at det var afgørende også at finde frem til besparelser, som ingen af lokalpolitikerne havde lyst til at foretage.

Men som aktindsigter opnået af Journalista.dk viser, synes der dog ikke rigtigt at være nogle smalle steder, når det handler om udgifter, som omhandler lokalpolitikerne selv.

Udgiftsbilag afholdt i forbindelse med Randers Kommunes 2018-rejse til Amsterdam

 

Mange guider ledte delegation rundt i Amsterdam

Således viser de fremsendte bilag fra Randers Kommune, at det blev en bekostelig affærer for skatteyderne, da en delegation på 10 medlemmer foråret 2018 drog til Amsterdam. Det for her at studere byudvikling, hvilket var årsagen til, at man blandt andet indgik en aftale med rejsebureau, som har specialiseret sig i netop denne type af rejser for kommuner.

Læs også : Flere hundrede tusinde kroner brændt af på lysende bogstaver : Alternativ branding i Randers

Regningen på 36.000 kroner fra rejsebureauet alene i forhold til turens planlægning var med til at gøre, at skatteyderne i den ellers ifølge eget udsagn hårdt økonomisk pressede kommune, måtte af med i runde tal 150.000 kroner for besøget i den hollandske hovedstad. Samtidig spillede det også ind på rejsens samlede pris, at man fra Randers Kommunes side fandt det nødvendigt at hyre yderligere guider, for at blive vist rundt i Amsterdam.

Læs også : Regeringen har lige fået kæmpe lønforhøjelse – men den griner de af i Randers og Herning : Her tjener bureaukraterne nemlig langt mere

Der ud over viser de fremsendte bilag til Journalista.dk eksempelvis også, at der blev sørget godt for de udsendte byrådspolitikere og ledende embedsmænd. Både i forhold til de valgte hoteller, men også når sulten og tørsten skulle stilles på restauranter i Amsterdam.

Bilag fra Randers Kommunes 2018-rejse til Amsterdam

Del artiklen her:
1 Comment

  1. Ahhh..og nu her efter valget får vi MEGET mere af slagsen. Ikke kun frådseri til rejser og fester…Næ, der kommer en masse andet guf.
    Lars Bjørknæs, du går kronede tider i møde. 🙂
    Keep up the good work!

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*