Grønlandske public-service-medie vil ikke stå tilbage for kollegaerne på DR : Udbetaler også millionlønninger

Del artiklen her:

På Danmarks Radio har man opbygget et ry, for at udbetale store lønninger til sine medarbejdere. Et rygte der tilsyneladende også er nået til Grønland, hvis lokale public-service-station KNR også udbetaler ganske fornuftige lønninger.

KNR

KNR er forkortelsen for Kalaallit Nunaata Radioa, der kan oversættes til Grønlands Radio. En public-service-station der ud over at levere de eneste landsdækkende programmer til radio og tv til grønlænderne, også sidder tungt på nyhedsformidlingen via internettet. En status der er muliggjort af, at KNR årligt modtager sine bevillinger over den grønlandske Finanslov. Derved skal stationen ikke på samme måde som Danmarks Radio, ud og opkræve sine indbetalinger selv via licenssystemet.

Læs også : Forbrugsfest på public service-station : Millionlønninger hos KNR

Samtidig adskiller KNR sig fra Danmarks Radio ved, at det er meget begrænset, hvor mange tv- og radiokanaler, man råder over. Således sender man via to nationale kanaler, hvor af den ene dog kun for alvor bruges, når flere begivenheder falder sammen – hvilket eksempelvis vil sige når der er mødedage i det grønlandske parlament, hvis forhandlinger bringes i fuld længde og direkte også via radioen.

Lønudbetalinger til topledelsen hos KNR i 2018

 

Dermed skulle man måske også tro, at lønningerne på KNR blev holdt på et lavt niveau. Også når man tænker på, at de specielle grønlandske skatteforhold medfører langt større udbetalinger, end hvad tilfældet er for tilsvarende danske lønninger.

Læs også : Mens 2% af indbyggerne er hjemløse : Grønlands regeringschef brænder 90.000 kroner af på flybilletter til Kina

Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos det grønlandske Selvstyre, synes dette dog langt fra at være tilfældet. Således kunne KNRs direktør, Karl Henrik Simonsen, i 2018 inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger, sætte 1.062.800 kroner ind på den samlede lønkonto. En ganske fornuftig indtjening var der også i 2018 til KNRs vicedirektør, Anna Heilmann, som modtog en samlet aflønning på 892.320 kroner. Dermed lå hun i laget over stationens chefer, som hver kunne se omkring 750.000 kroner gå ind på kontoen i 2018.

Læs også : Danmarks Radios top langt fra alene : Selv kollegaerne på Grønland scorer millioner

Den højest lønnede af dem var radio-Masaana Egede, som Journalista.dk tidligere har kunnet afsløre ikke kun har en særdeles tæt forbindelse til det regerende Siumut-parti, men som også var igennem en meget speciel ansættelsesprocedure.

Del artiklen her:
2 Comments

  1. Skær i bloktilskuddet. NU!!!

    Dette er desværre ikke det eneste eksempel på at der svines med de danske skatteyderes skattekroner.

    • Korrekt! Vi har rigeligt travlt med at frådse de danske skatteyders penge væk selv. 🙂
      Sagt på en anden måde: Overforbrug med skatteydernes penge er det samme overalt.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*