Alternativets top kræver forbud mod at private kan eje jord – men bor selv i ejerboliger i eksklusive kvarterer

Pressefoto fra Folketinget
Del artiklen her:

Selv om partiets top bor i en række særdeles præsentable ejendomme, vil den nu arbejde for, at ingen danskere må eje jord. I stedet skal man efter grønlandsk forbillede kun have mulighed for at leje den.

– På sigt synes jeg, man skal leje den jord, som man bor på af for eksempel andelsfællesskaber. Selvfølgelig skal man kunne eje sin egen bolig, men den jord, boligen er bygget på, burde være fælleseje. Det er et meget principielt take på det. Det, som vi alle sammen har fået givet som fællesskab – altså jorden, vandet, luften, kan man eje det?

Sådan lød det i går fra Alternativets leder Uffe Elbæk, da han gæstede P1-programmet Slotsholmen. Overfor det statslige medie slog Elbæk samtidig fast, at han ikke havde noget i mod at blive beskyldt for at være marxist, som følge af sit forslag om på denne måde at afskaffe den private ejendomsret. Et forslag som også mødte opbakning fra Socialistisk Folkepartis Karsten Hønge, der med baggrund i hans partis politiske program overfor DR slog fast, at man arbejder for at det i videst mulige omfang skal være staten, der ejer samfundets værdier. En fremgangsmåde der indenfor Rigsfællesskabet kendes fra Grønland, hvor private kun kan leje den jord, som eksempelvis deres huse eller lejligheder står på.

Læs også : Faktatjek : Nej – Alternativet har ikke skabt de lovede firmaer og arbejdspladser

Med et ønske om at det ikke skal være muligt for private at eje jord, skulle man umiddelbart tro, at Alternativet anført af Uffe Elbæk i høj grad boede til leje i almennyttige boliger. Men en gennemgang af offentligt tilgængelig registre viser, at det langt fra er tilfældet.

Tingbogsoplysninger om Alternativets Folketingsmedlemmer

 

Uffe Elbæk deler ikke med manden

Blandt Alternativets 10 medlemmer af Folketinget, er det umiddelbart muligt at finde frem til, hvor 6 af dem bor.

Uffe Elbæk har hjemme på adressen Alhambravej 22, 2. tv. på det mondæne Frederiksberg, hvor den seneste ejendomsvurdering viser, at ejendomsværdien er på 3.500.000 kroner, mens værdien af grunden står i 353.000 kroner. Af tingbogsoplysningerne fremgår samtidig, at det er Uffe Elbæk alene der ejer lejligheden, mens hans mand Jens Pedersen ikke har andele i den.

Læs også : Uffe Elbæk siger næsten nej til penge fra skattely – men Alternativets hofmedie har ingen skrupler

Fuldstændigt ejerskab har Josephine Fock også over ejendommen Regitsevej 4, 2300 København S, der på trods af at have en ejendomsvurdering på 2.900.000 kroner og en grundværdi på 1.736.500 kroner, må anses for at have en beliggenhed, der giver en væsentligt højere salgspris. Det skyldes at Josephine Focks parcelhus ligger placeret tæt på Amager Strand, ligesom der også er nem adgang til metro.

Læs også : Kulturministeren nedsætter nævn – som behandler millionansøgning fra hendes egen datter

Ejerboliger bor Alternativets andre Folketingsmedlemmer René Gade Mikkelsen, Torsten Gejl, Pernille Schnoor og Christian Poll også i.

Tingbogsoplysninger om Alternativets Folketingsmedlemmer

Del artiklen her:
1 Comment

  1. I dagens Danmark har staten allerede muligheden for ekspropriation. Her gælder det dog at man får ‘fuld’ erstatning. Det man vil have, er muligheden for at fratage jorden uden den nødvendige kompensation der ellers skulle til. Ligeledes har vi også ejendomsskatter for livstid. Misser du dine betalinger – kan du også miste rettigheden til din ejendom.
    Hvis du lejer jorden, kan du til enhver tid opsiges fra dit lejemål – uanset hvor meget du så end har brugt på din bolig. Ligeledes kan lejeværdien også stige uafhængig af boligens værdig.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*