Rådmand og topembedsmænd tog på Grønlandsrejse for at se på gletsjere – hvilket blev forsøgt holdt skjult

Del artiklen her:

Gletsjere og indlandsis er tilsyneladende et kommende indsatsområde for Odense Kommune. I hvert fald var det en væsentlig del af det besøg, som en fynsk rådmand foretog til Grønland i 2017.

Steen Møller

– Jeg leder hele tiden, så jeg kan få noget at leve af fra 1. januar, men lige i dag er jeg på arbejde som beskæftigelsesrådmand. Jeg prøver at suge til mig, hvad vi kan gøre for at blive bedre til at hjælpe virksomheder med at skaffe arbejdskraft og få nedbragt ledigheden i Odense.

På blandt andet denne markedsførte Steen Møller, konservativ rådmand i Odense, i september 2017 overfor TV2 Fyn, at han var på udkig efter et nyt job, efter at han ville forlade politik i forbindelse med kommunalvalget samme efterår.

Læs også : Borgmester uddelte musikpris – hvilket kostede Odenses skatteborgere flere hundrede tusinde kroner

Men inden det skete, fandt Steen Møller det nødvendigt at lægge vejen forbi Grønland. Det på trods af at rejsen fandt sted i begyndelsen af november 2017 og således kun få uger inden, at vælgerne gik til valg, uden at Steen Møller stod opført på stemmesedlen.

Det vel og mærke en tur, hvor der var god plads i programmet til, at skatteyderne også fik lov til at betale for turistoplevelser.

Program for Steen Møllers Grønlandsrejse i 2017

 

Udflugt til gletsjer fremgik ikke af programmet

Således fremgår det af det fremsendte program til Journalista.dk, at Steen Møllers besøg på Grønland involverede et besøg på den såkaldte Russell Gletsjer ved den grønlandske indlandsis. Den ligger placeret ved Kangerlussuaq, som også er centrum for Grønlands største lufthavn, hvorfra der flyves til og fra Danmark. En udflugt der kostede skatteyderne 3.050 kroner, ligesom der også af rejsens bilag fremgår udgifter til sejllads på 4.950 kroner.

Læs også : Odense Kommune fylder OBs tribuner med tusindvis af embedsmænd – via sponsoraftale til millioner

Det interessante ved besøget på Russell Gletsjeren er dog, at det ikke fremgår af det program, som delegationen bestående af Steen Møller og et par embedsmænd fra hans forvaltning i Odense ellers fulgte. I stedet tales der alene om, at dagene mellem den 2. november og 7. november 2017 bestod af møder fra om formiddagen og frem til omkring klokken 15, mens søndag den 5. november 2017 var reserveret en byrundtur.

Læs også : Odense Havn : Fodboldtur til Spanien med indlagte barbesøg skaber merværdi

Det på en rejse, som i alt stod skatteyderne i omkring 67.000 kroner for Steen Møller og de medrejsende embedsmænd fra forvaltningen i Odense.

Udgifter i forbindelse med Steen Møllers Grønlandsrejse i 2017

Del artiklen her:
2 Comments

  1. Det er nu sjovt..
    Mon toppen af offentlige ansatte overhovedet foretager sig noget for deres egne penge? Den almindelige skatteyders surt tjente penge skal bruges til det der tæller – nemlig det der gavner borgerne….

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*