Tre uger inden valget i november : Rådmand rejste til Grønland – hvor turistoplevelser var i fokus

Del artiklen her:

Steen Møller stoppede frivilligt som rådmand i Odense ved kommunalvalget i november. Alligevel var det nødvendigt for ham at tage på en dyr og turistpræget tur til Nuuk, samme måned som kommunalvalget blev afholdt.

Steen Møller

– Jeg er superglad for at være rådmand og politiker. Og jeg har påtaget mig en opgave, som jeg agter at fuldføre. Men det er 20 år siden, jeg blev valgt ind første gang, og jeg har altid vidst, at politik var for en periode. At jeg ikke skulle gå på pension som politiker.

Sådan lød det fra Steen Møller overfor Fyens i de første dage af 2017, da den konservative rådmand offentliggjorde, at han ikke stillede op til kommunalvalget i 2017. Ifølge rådmanden i Odense Kommune skyldtes det samtidig et ønske om, at han ville prøve kræfter med det private erhvervsliv – i stedet for kun at fokusere på det offentlige.

Læs også : Borgmester uddelte musikpris – hvilket kostede Odenses skatteborgere flere hundrede tusinde kroner

Men inden Steen Møller forlod den politiske arena, skulle han lige have den sidste oplevelse med. Således fik skatteyderne lov til at betale for en dyr tur til Grønland, hvilket fandt sted kun få uger inden valget i november 2017. Det skete i selskab med et par ledende embedsmænd fra den daværende rådmands forvaltning, ligesom turen også havde deltagelse af ansatte hos det grønlandske hus i Odense.

Program for Steen Møllers Grønlandsrejse i 2017

 

Hel dag reserveret til byrundtur i Nuuk

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, drog Steen Møllers delegation afsted torsdag den 2. november 2017 og vendte hjem igen tirsdag den 2. november 2017. Rejseplanen viser at delegationen ankom til Nuuk klokken 13 grønlandsk tid, hvorefter man efter et kort møde, var færdig for den dag.

Læs også : Odense Kommune fylder OBs tribuner med tusindvis af embedsmænd – via sponsoraftale til millioner

Dagen efter stod programmet også på et par møder, inden at man var færdige klokken 15 – hvilket i det hele taget syntes at være det tidspunkt på dagen, hvor det faglige indhold sluttede for odenseanerne. Omvendt var der afsat det meste af en hel dag til, at Steen Møller og hans embedsmænd kunne komme på byrundtur i Nuuk. Det i en by på omkring 15.000 indbyggere, hvor der kun er meget få forskellige bydele. Eller hvad der svarer til, at 25% af opholdet på Grønland havde et indhold, hvor det faglige ifølge rejsens program var til at overse.

Læs også : Odense Havn : Fodboldtur til Spanien med indlagte barbesøg skaber merværdi

Det var regningen for turen dog ikke for skatteyderne, som måtte af med lige godt 67.000 kroner, for at Steen Møller og hans embedsmænd kunne besøge den nordligste del af Rigsfællesskabet.

Udgifter i forbindelse med Steen Møllers Grønlandsrejse i 2017

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*