Årsløn på 3.688.115 kroner rækker ikke på statsmediet : DRs generaldirektør står til lønforhøjelse – igen

Del artiklen her:

Også i år kan Danmarks Radios øverst placerede embedsmand, Maria Rørbye Rønn, se frem til en lønforhøjelse.

Danmarks Radio Maria Rørbye Rønn

Lønforholdene hos Danmarks Radio har tidligere trukket store overskrifter, hvilket blandt andet har medført et krav fra politisk side om, at det tages et opgør med de meget høje gager, som de ansatte på statsmediet modtager.

Således har det overfor Journalista.dk tidligere lydt fra Dansk Folkepartis Morten Marinus, at DRs bestyrelse har skullet gribe ind overfor først og fremmest den løn, som hver måned udbetales til DRs generaldirektør, Maria Rørbye Rønn. Men noget tyder på, at hverken DRs bestyrelse eller dens ledende ansatte, har lyttet efter de signaler, der er kommet fra Christiansborg.

Læs også : DF-ordfører om generaldirektørs gigantløn : Bestyrelsesformand må gribe ind

For ifølge aktindsigter opnået af Journalista.dk hos DR, kan Maria Rørbye Rønn se frem til en lønstigning i 2019.

Danmarks Radios oplysninger om lønforhold for Maria Rørbye Rønn i 2019

 

Faste lønforhøjelser hvert år

Således oplyser man fra statsmediets side, at hun inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger, i de første 9 måneder af 2019, har tjent 2.813.172 kroner. Eller hvad der svarer til, at den jurist-uddannede DR-medarbejder har haft en gennemsnitlig månedsløn på 3.12.575 kroner.

Læs også : Årsløn på 3.622.979 kroner rakte ikke – DRs generaldirektør scorede kæmpe lønforhøjelse i 2017

Fastholdes den året ud betyder det, at Maria Rørbye Rønn i 2019 i alt kan se frem til en indtjening på 3.750.900 kroner. En aflønning der i så fald vil være 62.785 kroner højere, end hvad embedsmanden tjente i 2018, hvor hendes samlede aflønning fra licensbetalerne lød på 3.688.115 kroner.

Læs også : DR-generaldirektør fyrede 150 medarbejdere – og hævede kæmpebonus

De seneste år har Maria Rørbye Rønn fast fået en lønforhøjelse, hvilket typisk har drejet sig om omkring 75.000 kroner om året. Samtidig har man fra DRs side dog også løbende fundet det nødvendigt at udbetale store bonusser til sin generaldirektør, hvilket eksempelvis var tilfældet i 2014.

Her modtog Maria Rørbye en ekstraudbetaling på 150.000 kroner i forlængelse af, at hun havde stået i spidsen for en større afskedigelsesrunde blandt medarbejderne på statsmediet.

Danmarks Radios oplysninger om lønforhold for Maria Rørbye Rønn i 2018

Del artiklen her:
9 Comments

 1. Så længe det går, går det. Problemet er dem der bevilger. Jeg kan ikke blive sur på hende

 2. Skal hun have mere i løn, skal hun vel også snart til at bestille noget, hun kan vel ikke blive ved at sende genudsendelser.

 3. Havde været et privat firma, så skulle hun vist tage sig rigtigt meget sammen. Men da det er et stillestående statsmedie har hun intet at frygte, og kan fortsætte med at sende genudsendelser på genudsendelser.
  Det kunne være interessant, at se hvor mange funktionærer, der oppebærer lønninger over 1500000 kr. Kære politikere…..kræv nu noget kvalitet af ledelsen.

  • skandaløst, mon Maria Rørbye Rønn har psyke til at nyde al sin velfærd med god samvittighed, det må da gnave et sted i underbevidstheden, eller donerer hun til Hjælpeorganisationerne, som de mest fattige gør

 4. Lad hende ansøge hendes eget job der opslås offentligt igen.
  Til den løn kan jeg også genudsende huset på Christianshavn og Olsen banden igen og igen, og jeg kan står for at fyre ca.100 DR ansatte til den halve pris af det hun fik…
  DR- Det er Ren Genudsendelser

1 Trackback / Pingback

 1. DR får over tre milliarder kroner om året: Vi har ikke penge til at lave en ny tv-julekalender – Kulturradikalisme Smadrer Danmark

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*