Mens der skæres ned på de gamle og syge : Kommune holder VIP-arrangement på festival for 80.000 kroner

Del artiklen her:

Der er ingen smalle steder hos Tønder Kommune, når der skal afholdes arrangementer for specielt indbudte gæster på lokal musikfestival.

Tønder Kommune

De seneste år har Tønder Kommune været ramt af en række skandalesager, hvor specielt den såkaldte Tønder-sag trak landsdækkende overskrifter. En sag der først og fremmest omhandlede, at en far på det nærmeste udlejede sine to døtre til fremmede mænd, som efterfølgende forgreb sig på dem.

Sagen var dog også kendetegnet ved, at Tønder Kommune spillede en afgørende rolle i forhold til, at den ikke greb ind. Det på trods af at kommunen ellers flere gange blev gjort opmærksom på, at der var en række forhold hos den ramte familie, der trængte til at blive efterforsket nærmere.

Efter skandalen har man fra Tønder Kommunes side forsøgt sig med en række PR-initiativer, hvilket blandt andet har inkluderet forskellige markedsføringskampagner.

Læs også : Rockglad borgmester fester på skatteydernes regning – og forgylder millionærer med kæmpe bonusser

Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk, forsøger man også fra Tønder Kommunes side på anden måde at sikre sig gode kontakter. Det sker eksempelvis, når der sker afholdelse af den årlige Tønder Festival.

Udgift til VIP-arrangement på Tønder Festivalen 2019

 

Kort efter festival : Skar ned på det kommunale budget

Således fremgår det af fremsendte bilag fra Tønder Kommune til Journalista.dk, at skatteyderne måtte finde den store pung frem, for at kommunen i slutningen af august i år kunne afholde et såkaldt VIP-arrangement på Tønder Festivalen.

Læs også : Borgmester tog manden, kollegaerne og vennerne med til Bryan Adams – på skatteydernes regning

Et arrangement som i alt inklusiv moms stod skatteyderne i 78.812 kroner, hvilket var langt mere, end hvad fra kommunens side tidligere har brugt på sin deltagelse i festivalen. Således brugte kommunen i 2017 14.000 kroner på at have 28 deltagere til det VIP-arrangement, man holdt dette år. Ligesom at udgiften for deltagelsen i 2016 stod skatteyderne i 14.100 kroner, hvilket dækkede over 10 partoutarmbånd til fire dages musikoplevelser.

Læs også : Koncerter og optræden af tv-kendisser : Kommune brændte 900.000 kroner af på indvielse af nyt motorvejsstykke

Det markante deltagelse ved årets udgave af Tønder Festivalen sker samtidig med, at man fra kommunens side eksempelvis har valgt at skære ned på det, som man i budgetforliget for 2020 kalder for ”pleje og omsorg, udenfor servicerammen”. Her gør kommunens økonomiske udfordringer, at der er afsat 3.3 millioner kroner mindre, end hvad tilfældet forventes at blive i 2019.

Tønder Kommunes udgifter til deltagelse i Tønder Festivalen

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*