Efter gigantisk fiasko med ungdomsserie – nabokommune bruger en million kroner på næsten identisk produktion

Pressefoto fra Horsens Kommune
Del artiklen her:

Pengene sidder løst hos Horsens Kommune, når det handler om at blive brandet overfor blandt andet sine egne indbyggere.

Horsens Kommune

Hvis serien Hedensted High ikke siger dig alverden, er du formentligt ikke den eneste. For på trods af at man fra Hedensted Kommune brugte store beløb på at være med til at finansiere ungdomsserien om livet på gymnasiet i forstaden til Horsens, blev den aldrig den store succes. Hverken i forhold til anmeldelserne, som i bedste fald var af svingende karakter, eller seerne, som også vendte Hedensted High ryggen.

Det på trods af, at serien bød på en række kendte danske skuespillere som Julie Zangerberg, Flemming Jensen, Carsten Bang og Viggo Sommer, som var hyret af produktionsselskabet Deluca Film til at skabe en dansk pendant til Beverly Hills 90210. Men nu er en del af samme kreds af skuespillere og produktionsfolk tilbage med en ny serie, hvis fokus er flyttet nogle få kilometer fra Hedensted til Horsens.

Læs også : Fiaskoramt ungdomsserie sprang kommunalt budget med 500.000 kroner

Som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Horsens Kommune, har Hedensted High også det til fælles med GG Horsens, at det er skatteyderne der må holde for, for at serien har kunnet finansieres.

Aftale indgået mellem produktionsselskab og Horsens Kommune

 

Seriens titel afhængig af instruktørens holdning

Serien lagt i hænderne på Wasabi Film, der i samarbejde med den i høj grad skatteyderfinansierede TV Syd, i alt producerede 8 programmer af hver 10.45 minutters varighed – som er blevet sendt på TV Syd.

For at kunne lægge delvist navn til serien, har Horsens Kommune over to rater betalt 800.000 kroner til Wasabi Film eksklusiv moms, eller hvad der svarer til en samlet udgift på 1.000.000 kroner inklusiv denne offentlige afgift.

Læs også : DR-stjernes fede bijob : Herning Kommune betalte 68.000 kroner for at blive skamrost i kort og overset video

Ifølge den kortfattede aftale mellem Wasabi Film og Horsens Kommune, synes det dog at være meget begrænset, hvad østjyderne konkret fik for betalingen på 1.000.000 kroner. Således fremgår det af kontrakten, at det var op til Wasabi Film selv at vælge de forskellige steder serien blev optaget, men at det i såkaldt overvejende grad ville være i Horsens Kommune.

Læs også : Socialdemokratisk borgmester fik betalt PR-video – der blev bragt som biografreklame

I første omgang var det heller ikke engang sikkert, at Horsens ville indgå i titlen. Således hed det blandt andet i kontrakten mellem kommunen og produktionsselskabet :

– Ifølge aftale mellem Sasabi Film og TV Syd, er det en mulighed at navnet Horsens indgår i seriens overordnede titel. Dette afklares senere og med hensyntagen til balancen mellem instruktørens kunstneriske intentioner og den indgåede aftale.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*