Koncerter og optræden af tv-kendisser : Kommune brændte 900.000 kroner af på indvielse af nyt motorvejsstykke

Del artiklen her:

Der var ingen smalle steder i Holstebro, da kommunen i dén grad fejrede, at man havde fået et stykke nyt motorvej.

Holstebro Kommune

– TAK for en fantastisk festdag! Tak til alle jer – flere end 20.000 kom forbi til både løb, hygge, underholdning og officiel indvielse. Det var et kæmpe arrangement, tak til alle fordi I var med til at få det til at fungere.

Sådan lyder en del af den afrundende omtale, som Holstebro Kommune giver i forhold til arrangementet Vejfest i Vest. Det på hjemmesiden for arrangementet, der løb af stablen i slutningen af september sidste år. Her fejrede man fra den nordvestjyske kommunes side, at der netop var sket indvielse af en ny motorvejsstrækning, der i højere grad end tidligere, koblede Holstebro på motorvejsnettet.

Læs også : Kommunalbestyrelse tog på bustur til Hamborg – for 175.000 kroner

Men den slags åbninger er langt fra en billig oplevelse fra skatteyderne, hvilket heller ikke var tilfældet for indbyggerne i Holstebro Kommune. Således fremgår det af aktindsigter Journalista.dk er kommet i besiddelse af fra arrangementet, at skatteyderne måtte finde den store pung frem, for at betale for det, som næsten bedst kan beskrives som en endagsfestival.

Holstebro Kommunes regnskab for Vejfest i Vest i 2018

 

Koncert til over 200.000 kroner til indvielsesfestligheder

Ifølge opgørelserne fra Holstebro Kommune, løb festlighederne i alt op i 1.193.858 kroner. På trods af at det lykkedes at sælge enkelte sponsorater, hvoraf det største var til Vestforsyning der er ejet af Holstebro Kommune, endte kommunens regning på 936.532 kroner.

Læs også : Kassetænkning med arbejdsløse : Kommuner ansætter andre kommuners arbejdsløse med løntilskud – betalt af hjemkommunerne

En væsentlig årsag til det, var koncerten med Scarlet Pleasure, som var blandt hovedattraktionerne ved åbningen af motorvejsstykket. Således kostede det skatteyderne 209.000 kroner, at bandet lagde vejen forbi, for at give en koncert på 75 minutter. For det mere modne publikum var der også tænkt på musikken, da Tørfisk blev hyret ind, hvilket medførte en regning på 36.000 kroner. Samtidig kunne DRs Ramajetterne tage af sted med 43.750 kroner, for at optræde en halv time for de yngre deltagere ved indvielsen af det nye motorvejsstykke.

Læs også : Afskedsgave fra skatteyderne til kommunal vandværksmester : 2.408.533 kroner

En anden væsentlig post på Holstebro Kommunes budget til festlighederne var den faktura, som blev sendt fra DGI i Vestjylland – og som lød på 116.146 kroner.

Fakturaer betalt af Holstebro Kommune i forbindelse med Vejfest i Vest i 2018

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*