Kommunalbestyrelse tog på bustur til Hamborg – for 175.000 kroner

Del artiklen her:

Umiddelbart lyder en bustur til det nordlige Tyskland ikke som noget, der medfører store regninger. Men det var tilfældet, da Holstebro Kommune i begyndelsen af 2018 drog til Hamborg for blandt andet se på byudvikling.

Holstebro Kommune

Vi skal til Hamborg for at studere byudvikling og få nye ideer med hjem.

Sådan lød den korte udgave af den pressemeddelelse, som man fra Holstebro Kommunes side udsendte i begyndelsen af 2018 i forbindelse med, at byrådet sammen med kommunens direktion ville lægge vejen forbi Hamborg i slutningen af januar dette år. En tur man fra kommunens side oplyste ville ske med bus, hvilket kunne læses som et udtryk for, at man ville forsøge at holde udgifterne til rejsen nede på et noget nær minimum.

Læs også : Afskedsgave fra skatteyderne til kommunal vandværksmester : 2.408.533 kroner

Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk, blev dette dog langt fra tilfældet. For selv om turen foregik i bus, måtte skatteyderne alligevel have den store pung op af lommen, da de skulle samle regningen op.

Fakturaer fra Holstebro Kommunes 2018-tur til Hamborg

 

Dyr konsulent rådgav om indholdet af bustur til Hamborg

Således løb den samlede regning inklusiv moms op i 175.000 kroner for turen, der løb af stablen den 28. – 30. januar 2018.

Læs også : Kassetænkning med arbejdsløse : Kommuner ansætter andre kommuners arbejdsløse med løntilskud – betalt af hjemkommunerne

Den helt store udgift i den forbindelse var prisen på 3.000 kroner per deltager, som gik til at dække selve busturen og overnatningerne i den nordtyske storby. Samtidig var der dog også luft i budgettet til, at byrådsmedlemmerne og de medrejsende embedsmænd kunne besøge lokale spisesteder. På samme måde som der også var mulighed for, at de kunne komme ud og opleve et danseshow, som bedømt på dets pr-videoer, må anses for at være et noget eksperimenterende af slagsen.

Læs også : Kommunaldirektør forlod frivilligt sit job – og sikrede sig over en halv million i fratrædelsesgodtgørelse

For Holstebro Kommunes udsendte var det tilsyneladende ikke muligt, selv at stå for at arrangere turen og dens indhold. Således hyrede man en konsulent ind til at rådgive om oplevelsesmulighederne i Hamborg, hvilket i sig selv kostede skatteyderne 25.000 kroner.

Fakturaer fra Holstebro Kommunes 2018-tur til Hamborg

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*