Kongen af fratrædelsesgodtgørelser : Sydfynsk kommunaldirektør har nu scoret 4.014.991 kroner på kun fire år

Del artiklen her:

Tidligere på efteråret søgte Langeland Kommune fattigdomshjælp fra staten, hvilket dog ikke er til at se på den fratrædelsesaftale, man netop har indgået med en fyret kommunaldirektør.

Benny Balsgaard Faaborg-Midtfyn Kommune Langeland Kommune

I aftes var der indkaldt til ekstraordinært byrådsmøde på Langeland, hvor eneste punkt på dagsordenen var, hvor stor en fratrædelsesgodtgørelse kommunens afskedigede kommunaldirektør, Benny Balsgaard, skulle modtage.

Det efter at han kun havde været ansat siden februar 2018 hvilket skete i forlængelse af, at Langeland Kommune havde fyret forgængeren Jørgen Christiansen. En afskedigelse der endte med at stå indbyggerne i den økonomisk trænge kommune i omkring 1.5 millioner kroner.

Men for Benny Balsgaard er der dog langt fra tale om, at det var første gang, at han modtog en fratrædelsesgodtgørelse efter en fyring.

Læs også : Forlod letbane midt under gigantisk skandale : Har alligevel scoret nyt topjob indenfor offentlig transport med årsløn på over 1.300.000 kroner

Således har han også tidligere været kommunaldirektør i Faaborg-Midtfyn Kommune, hvilket dog ophørte med en fyreseddel i 2015 – og et gyldent håndtryk i på 1.747.656 kroner.

 

Fyret kommunaldirektør : Autoritet og tillid er min styrke

Et gyldent håndtryk der dog bliver overgået på Langeland, hvor kommunalbestyrelsen på sit møde i går ifølge Fyns Amts Avis besluttede, at man ikke kun gav den nu tidligere kommunaldirektør et års ekstra løn, men også en kontant udbetaling på 1.070.389 kroner. Den ekstra årsløn, som dog kun kommer til udbetaling hvis ikke Benny Balsgaard ikke finder et nyt arbejde, må forventes at stå Langeland Kommune i 1.196.946 kroner – hvilket bringer det samlede gyldne håndtryk til embedsmanden op i 2.267.335 kroner.

Læs også : I 2015 fik kommunaldirektør et gyldent håndtryk på 1.747.656 kroner – i dag scorer han endnu en fratrædelsesgodtgørelse i millionklassen

Sammenholdt med det andet gyldne håndtryk Benny Balsgaard sikrede sig fra Faaborg-Midtfyn Kommune kun fire år før, betyder det således at det i alt har kostet skatteyderne 4.014.991 kroner, når han er blevet afskediget som kommunaldirektør.

Læs også : Politikeres påstande om løn tilbagevist i Helsingør : Byrådsmedlem kunne uden problemer tilbagebetale lovpligtigt eftervederlag

Afskedigelser der kommer på trods af, at topembedsmanden ellers selv mener, at hans måde at lede en kommunal organisation på er ganske fremragende. Således skriver han blandt andet følgende på LinkedIN :

– Som person er jeg tillidsvækkende og udstråler autoritet og tillid, hvorfor det at skabe sameksistens og få en organisation til at følge den udstukne retning er min store styrke.

Del artiklen her:
1 Comment

  1. Hvad er grunden til at alle disse taleskrivere m.f. hele tiden skalhave mere i løn. hvorfor meget mere end forgængeren? er det rene vennetjenestrer, når stillingerne som regel ikke slås op. hvad mon Dan jørgensen forklaring er på hvorfor hans nye medarbejder pludselig skal have MEGET mere i løn end forgængeren ? Hvorfor er der i det hele taget ingen, der vil gøre noget ved alle disse, for alm. mennesker; ufattelige gyldne håndtryk? Så gi´ dem da til de lavtlønnede, som ikke har så let ved at spare op af deres lille løn.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*