I 2015 fik kommunaldirektør et gyldent håndtryk på 1.747.656 kroner – i dag scorer han endnu en fratrædelsesgodtgørelse i millionklassen

Del artiklen her:

I dag mødes kommunalbestyrelsen ekstraordinært på Langeland, for at fastslå hvor stort det gyldne håndtryk skal være til den fyrede kommunaldirektør Benny Balsgaard.

Langeland Kommune Faaborg-Midtfyn Kommune

Langeland Kommune har de seneste år haft stor udskiftning på posten som kommunaldirektør, hvilket også bliver tilfældet den kommende tid. Det skyldes at kommunen i det sydfynske øhav i tidligere på måneden besluttede, at Benny Balsgaard ikke længere skulle stå i spidsen for administrationen.

Benny Balsgaard startede i stillingen som kommunaldirektør i 2017, efter at han tidligere havde haft samme position i den nærliggende Faaborg-Midtfyn. Hans efterfølger på posten blev Helene Bækmark, der selv tidligere på efteråret blev fyret i den sydfynske kommune. En kommune der i det hele taget har tradition for at sige farvel til deres ledende embedsmænd i utide, hvilket eksempelvis har drejet sig om koncerndirektøren Louise Thule Christensen.

Læs også : Jens Kramer Mikkelsen scorede 5.2 millioner kroner i gyldent håndtryk : Hans kriseramte kommunale arbejdsgiver forsøgte at dække over størrelsen

Som Journalista.dk tidligere har kunnet dokumentere, så blev det både for Helene Bækmark og Louise Thule Christensen dyre afgange for skatteyderne i Faaborg-Midtfyn Kommune. Mens Helene Bækmark kunne trække sig tilbage med et gyldent håndtryk på 3.6 millioner kroner, modtog Louise Thule Christensen 1.4 millioner kroner i fratrædelsesgodtgørelse – selv om de begge kun havde været ansat i kort tid i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Faaborg-Midtfyn Kommunes lønoplysninger for Benny Balsgaard

 

Nyt gyldent håndtryk fastslås i dag

Samtidig fremgår det aktindsigter opnået af Journalista.dk, at også Benny Balsgaard modtog et stort gyldent håndtryk, da han forlod Faaborg-Midtfyn Kommune sensommeren 2016. I alt lød det på 1.747.656 kroner, eller hvad der svarer til et års løn inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger.

Læs også : Kommunens juridiske afdeling ikke nok ved uddeling af gyldent håndtryk til byrådsmedlem : Brugte 350.000 kroner på advokatbistand

Efter opholdet på Fyn sikrede Benny Balsgaard sig en midlertidig stilling i Billund Kommune, hvor han ifølge aktindsigter opnået hos denne kommune, havde en årsløn på 1.008.768 kroner.

Ifølge Langeland Kommune er der endnu ikke indgået en endelig fratrædelsesaftale med Benny Balsgaard, hvilket ifølge en medarbejder hos kommunen skyldes, at det først bliver afgjort i dag :

– Jeg kan dog allerede nu sige, at oplysningerne om de økonomiske vilkår i den gensidige aftale, først vil blive omfattet af retten til aktindsigt, efter det lukkede punkt på dagsordenen, til det ekstraordinære møde i Kommunalbestyrelsen den 30. oktober 2019.

Del artiklen her:
13 Comments

 1. I enhver ansættelsesaftale er der også beskrevet vilkår for samarbejdets ophør.
  Hvis det er arbejdsgiveren der opsiger medarbejderen, skal denne have en fratrædelsesgodtgørelse.
  Alt efter hvilken stilling det drejer sig om, har varslet en vis længde og dermed godtgørelsen en vis størrelse.
  Disse varsler afspejler dybest set også tilgængeligheden for tilsvarende job.
  Derfor ser vi disse lidt længere varsler og godtgørelser.
  Det er vist dagligt der er jobopslag med kontorassistent, mens det ikke er så ofte der er stillinger som kommunaldirektører.
  I mine øjne er det fair nok.
  Mennesket skal jo komme videre

  • Noget tyder jo desværre på at disse kommunaldirektører ikke har kunnet udfylde deres funktion; måske har de overdrevet deres kvalifikationer en anelse i deres ansøgning; spørgsmålet er jo så, hvorvidt kommunen er forpligtiget til at honorere kravet om aftrædelses-vederlag…..

   Når samme person flere gange er blevet fyret fra samme type job er der, efter min opfattelse, noget, der lugter lidt af mangel på fornødne kompetancer.

  • Jaja, Bøgfeldt I Djøf´er kan sno jer! helt klart du ikke besidder erfaring fra det private erhversliv.
   Hvis jeg som datalog bliver fyret fra en stilling, fordi jeg ikke har levet op til jobbeskrivelsen, får jeg da ikke en bonus, end sige et nyt job som datalog!
   Er Balsgård kvalificeret som Kommunal Direktør? når han nu for anden beviser at han ikke besidder kompetencen.
   Men, han er medlem af DJØF også falder hammeren for det offentlige. Hele det offentlige system er i lommen på DJØf!
   Fordi DJØF´erne har til fulde forstået, at landets inkompetente politikere(kolbøtter) ikke kan klare sig uden DJØF´erne! Hvorfor ansætter Langelands-kommune en direktør, der ikke magtede sin arbejdsopgave i nabokommunen?
   DJØF´erne vil gøre alt for, at politikerne kan bevare taburetten i næste valgperiode, politikerne ved ikke bedre, og derfor som modydelse, har DJØF´erne til fulde forstået hvordan deres ansættelses/-åremålskontrakter skal udformes, bonus ved opsigelse og bonus ved afslutning af åremålskontrakt, de har sugerøret dybt nede i statskassen!
   “Derfor ser vi disse lidt længere varsler og godtgørelser” dette er dagens dårlige vits!
   Politikerne frygter DJØF´erne, idet de holder politikerne på taburetten!
   DJØf er knivskarp & superdygtige. Tænk hvis DJØF´erne drev private virksomheder med samme kompetence-/nidkærhed som de suger penge op af statskassen!
   men va fanen, der jo penge nok! fordi naive fjolser som dig Bøgfelt står
   gerne på rottehjulet og betaler 85% af din indkomst i skat, bl.a. fordi DJØf har fundet en lukrativ niche i det offentlige.
   Kun et medie som Journalista oplyser om denne slags svineri med offentlige midler, der koster skattebetalerne milliarder hvert år! DJØF´erne har nemlig hvisket til kolbøtterne, at sige til de mediestøttede medier, at de ikke skal bekymre sig!
   P.

   • Beklager jeg er ikke og har aldrig været Djøf’er.
    Jeg er enig i mange af dine kommentarer, både om Djøf’er og politikerne.

    Jeg forholder mig ikke til den konkrete sag, men tillader mig blot at udtrykke min forståelse for fratrædelsesgodtgørelser.
    Det har i øvrigt intet med bonusser at gøre.
    Og vedr. bonusser i det offentlige og visse private, er det helt ude i hampen og dybt forargeligt.
    Som sagt forholdt jeg mig kun til emnet om fratrædelsesgodtgørelser generelt

  • Den type menneker skal da ikke forgyldes. Hvad er det for en absurd holdning. En tømrersvend kan nærmest fyres fra time til time. Hvis man er kommunaldirektør, kan man jo bare lægge til side af de milliongager de får, så de kan stå imod i en krisetid.
   Det er en uskik at få selvvalgte “ofre” skal fyldes med penge, når de i de fleste tilfælde ikke er gode nok til deres job.

 2. @ Allan, ja, præcis! men hvorfor ansætter Langelands kommune Balsgård når han blev fyret i nabo kommunen? Helt klart politikernes inkompetence!
  Ja, der pyntes helt sikkert på CV´et!
  Hvad laver en kommunaldirektør? kom nu ikke med noget kluns om, at han står til ansvar for noget som helst. Ansvar og konsekvens er fjernet fra det offentlige.

  • du kan jo Google kommunaldirektør, så vil du kunne se hvad hans opgaver er.
   Jeg tænker han svarer til en administrerende direktør i en virksomhed, og politikerne i byrådet svarer til en bestyrelse.

   • Jeg har kke behov for at vide, hvad kommunaldirektørens kompetencer er eller skal være og ej heller, hvad hans stilling svarer til .
    For mig er det nok at vide, at den pågældende 2 gange oplever, at han rager uklar og derfor bliver fyret.
    Det fortæller mig så rigeligt om, at han kke har levet op til de forventninger, som der med rimelighed har været stille til ham..

 3. Allan Hvolby, derfor får han nok heller ikke chancen for en tredje gang, den har han forspildt.
  Jeg er slet ikke uenig med jer i jeres synspunkter om, hvorfor han dog er blevet ansat i samme stilling som i nabokommunen.
  Det er også for mig fuldstændig ubegribeligt.

 4. Kommunaldirektør er højeste og bedst aflønnede embedsmand i en kommune.
  Når en sådan person fyres efter kort tid på posten burde det, efter min regnestok, fremadrettet fuldstændig diskvalificerer den pågældende til tilsvarende stillinger fremadrettet.
  At dette tilsyneladende ikke var tilfældet gør, at man kan få en grim tanke om en særlig kodex indenfor disse lidt snævre rækker af “topembedsmænd”.
  “Hvis du klør mig på ryggen så klør jeg dig på ryggen”…

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*