Dyr kongerøgelse : Odense bruger 1 million kroner på prisuddeling denne weekend

Del artiklen her:

Det bliver en dyr oplevelse for de fynske skatteydere, når kronprinseparret på lørdag lægger vejen forbi Odense for at uddele to priser.

Odense Kommune

Den røde løber er ved at blive rullet ud i Odense i forbindelse med, at Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary på lørdag uddeler Kronprinsparrets Priser. Et arrangement der finder sted på Odeon i Odense, hvilket også bringes direkte på Danmarks Radio.

En årligt tilbagevendende begivenhed hvor højdepunktet er, når kronprinseparret uddeler to priser indenfor forskellige kategorier. Sidste år blev arrangementet afholdt i Silkeborg, hvor hovedpriserne gik til Foreningen Grønlandske Børn og forfatteren Kim Leine, der begge modtog 500.000 kroner.

Læs også : Odense Kommune brugte millioner på sponsorat af Superliga-hold – uden effekt

Hvem årets modtagere bliver er endnu ikke afsløret, men det ligger dog fast, at Odense Kommune i dén grad har fundet den store pung frem, for at få et kortvarigt besøg af kronprinseparret.

Forhold der fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Odense Kommune.

Aftale indgået af Odense Kommune i forbindelse med prisuddeling

 

Glade givere ved prisuddelinger

Herunder i den kontrakt, der er indgået mellem Odense Kommune og Bikuben Fonden, der er den egentlige arrangør af weekendens prisuddeling. En aftale hvor man fra kommunens side støtter med et kontant beløb, mod til gengæld at blive nævnt i forbindelse med arrangementet.

Læs også : Borgmester uddelte musikpris – hvilket kostede Odenses skatteborgere flere hundrede tusinde kroner

Således støtter man fra kommunens side med 1 million kroner, som er blevet betalt i to rater til Bikuben Fonden. Omvendt fremstår det noget i det uvisse, hvilken omtale Odense Kommune rent faktisk har sikret sig i forbindelse prisuddelingen, da det alene fremgår af kontrakten, at kommunen ”nævnes som samarbejdspartner og/eller tilbudsgiver på blandt andet men ikke kun trykt materiale som fx ved logo og/eller navn”.

Læs også : Odense Havn : Fodboldtur til Spanien med indlagte barbesøg skaber merværdi

For Odense Kommune er det dog langt fra enestående at betale store beløb, for at prisuddelinger kan foregå i den fynske hovedstad. Således betalte man eksempelvis sidste år 300.000 kroner, for at Gaffa-prisen kunne blive uddelt i Odense – hvilket også skete i Odeon.

Aftale indgået af Odense Kommune i forbindelse med prisuddeling

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*