Dan Jørgensens nye pressechef hadede højtlønnede – nu tjener hun selv lige under 1 million kroner om året

Pressefoto af Dan Jørgensen af Ulrik Jantzen
Del artiklen her:

Som politiker var Gry Möger Poulsen en udtalt modstander af ulighederne i samfundet, hvilket hun i høj grad mente skyldtes grådigheden blandt de højtlønnede. Men som embedsmand ansat hos Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, har hun tilsyneladende nu helt andre holdninger.

Gry Möger Poulsen Dan Jørgensen

Tidligere på efteråret blev Gry Möger Poulsen præsenteret som ny pressechef i Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, som ledes af socialdemokraten Dan Jørgensen. En forbindelse til ministeren som langt fra er ny for Gry Möger Poulsen, da hun tidligere har arbejdet med netop pressekontakt, da Dan Jørgensen sad i Europa Parlamentet.

Men inden Gry Möger Poulsen blev socialdemokrat, var hun et fremtrædende medlem af Socialistisk Folkeparti, hvilket skete i forlængelse af at hendes bror, Thor Möger Pedersen, blev udnævnt til Danmarkshistoriens yngste minister af den daværende SF-leder Villy Søvndal.

Læs også : Årsløn på 3.688.115 kroner rækker ikke på statsmediet : DRs generaldirektør står til lønforhøjelse – igen

Blandt andet sad Gry Möger Poulsen i en periode på formandsposten for Socialistisk Folkepartis Ungdom, hvor hun i forbindelse med sin tiltrædelse, var en stærk fortaler for, at lønstigninger skulle komme de lavestlønnede til gode.

Udtalelse fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet om aflønningen af Gry Möger Poulsen

 

Erklæret socialist med lønning lige under millionen

Således udtalte hun i forbindelse med finanskrisen og overtagelsen af formandsposten i SFU blandt andet følgende til Ræson :

– Når man snakker om mådehold, og at alle må stramme livremmen ind, er det hyklerisk ikke at gribe i egen barm. Især når man har et stort ansvar for, hvorfor vi er havnet i denne suppedas.

Læs også : Kongen af fratrædelsesgodtgørelser : Sydfynsk kommunaldirektør har nu scoret 4.014.991 kroner på kun fire år

Men i forbindelse med sin ansættelse i Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, synes der dog at være kommet andre boller på suppen i forhold til Gry Möger Poulsens vurdering af aflønning. Således oplyser man fra ministeriets side i en email til Journalista.dk, at hun for fremtiden i ren grundløn kan se frem til at modtage 67.627 kroner plus pension :

– Ministeriet kan oplyse, at Gry Möger Poulsens nettoårsløn eksklusiv pension udgør 811.528 kroner. Det samlede pensionsbidrag udgør 138.771 kroner årligt. Begge beløb er angivet i aktuelt lønniveau 1. oktober 2019.

Læs også : I 2015 fik kommunaldirektør et gyldent håndtryk på 1.747.656 kroner – i dag scorer han endnu en fratrædelsesgodtgørelse i millionklassen

Inklusiv pensionsbidrag fra sin nye arbejdsgiver betyder det, at Gry Möger Poulsen for fremtiden kan se frem til en fast årsløn på 950.309 kroner.

Del artiklen her:
2 Comments

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*