Underordnede fyret efter sag om dødsfald på botilbud : Overordnede tilbageholdt afgørende oplysninger – men fik lønforhøjelse, bonus og slap for sanktioner

Del artiklen her:

De seneste måneder har et dødsfald på et bosted i Odense trukket store lokale overskrifter, hvilket har kostet en række medarbejdere deres arbejde. Omvendt forholder det sig med stedets ledelse, som i stedet har modtaget mere i lønposen og sågar en bonus.

Odense Kommune Botilbudet Fangelvej

Tilbage i maj fandt en 50 årig mor sin datter død på Botilbudet Fangelvej i Odense, efter at datteren ifølge dækningen på TV2Fyn havde været udsat for en pleje, som i bedste fald havde været særdeles mangelfuld. Hvilket blandt andet kom til udtryk i forhold til de instruktioner, der lå til grund for medicineringen af den afdøde kvinde.

Samtidig fremgår det også af statsmediets dækning af sagen, at tilsynet med den 50 årige kvinde havde været særdeles mangelfuldt, ligesom stedets ledelse i skikkelse af en socialoverlæge, en forløbschef og en chefkonsulent under et møde hos Odense Kommunes Ældre- og handicapdirektør tilbageholdt væsentlige forhold om forløbet.

Læs også : Dyr kongerøgelse : Odense bruger 1 million kroner på prisuddeling denne weekend

Manglende oplysninger der fik Anne Marie Laustsen, regionsformand for Ergoterapeutforeningen i Region Syddanmark, til overfor mediet, blandt andet at udtale :

– Jeg kan slet ikke forstå, at man kan sidde og tilbageholde sådan en oplysning. Det er en enorm vigtig oplysning. Det er jo bedrag.

Lønoplysninger for medarbejdere beskyldt for at tilbageholde afgørende oplysninger

 

Bonus og lønforhøjelse til impliceret medarbejder

Men på trods af de ifølge TV2Fyn urigtige oplysninger afgivet overfor Ældre- og handicapdirektøren, har en af de ansvarlige ligefrem tjent mere, end hvad tilfældet var sidste år.

Læs også : Odense Kommune forsøgte at skjule skandalesag om løn- og bonusudbetalinger til mandlig leder dømt for voldtægt af ældre underordnet mand

Således fremgår det af udleverede bilag fra Odense Kommune, at forløbschefen i 2019 har haft en lønfremgang i forhold til 2018 på 1.629 kroner om måneden, ligesom den ledende medarbejder også har modtaget en bonus på 47.5000 kroner. En ekstraudbetaling der normalt gives til embedsmænd, som har ydet en ekstra indsats.

Læs også : Mandlig chef dømt for at voldtage ældre mandlig underordnet – men fik alligevel bonus for veludført arbejde

For chefkonsulenten og socialoverlægen har der dog været tale om, at deres løn reelt har stået stille i 2019 i forhold til 2018. Omvendt kan alle tre medarbejdere glæde sig over, at de i modsætning til en række af deres underordnede, hverken er blevet fyret eller har modtaget advarsler.

Hvilket fremgår af en email fra Odense Kommune til Journalista.dk :

– Der ligger ingen disciplinære reaktioner i form af advarsel eller derover.

Del artiklen her:
2 Comments

 1. Leponex har som REGISTRERET bivirkninger ca. 90!
  Én af dem er: Pludselig død!
  Andre er: Kvalme, opkastninger, sløret syn, oma.
  Netop de symptomer som hun efter sigende havde de sidste dage!
  Personalet har vel troet, at det var almindelige bivirkninger, som der står registreret?
  Det er simpelthen ikke i orden at fyre menige medarbejdere, mens psykiateren, der har udskrevet det dødbringende stof, og embedsmænd, der ikke har sørget for ordentlig uddannelse til personalet, går fri.
  Men det er desværre sådan, det altid er i det offentlige.
  Det var aldrig gået i en privat virksomhed.

 2. “For chefkonsulenten og socialoverlægen har der dog været tale om, at deres løn reelt har stået stille i 2019 i forhold til 2018.”

  aha. Imens har deres undersåtters løn stået stille nu lige siden krisen.
  SSH’er kan ifølge deres kontrakt KUN søge om lønforhøjelse TO gange i hele deres karriere. To gange. efter 7 år og efter 10 år. Alle måtte de opgive deres lønforhøjelse da krisen startede, og 3 år efter lød svaret igen at der var krise, så de fik ingen lønforhøjelse. Deres løn har altså stået stille hele tiden. Og de kan aldrig resten af deres liv søge om lønforhøjelse igen. Deres løn kommer altså til at være den samme hele livet. Ikke så meget som en ekstra krone får de. en løn der som oftes giver sølle 12.000 udbetalt. Alt imens de skal løbe hurtigere og hurtigere og de fleste er ender med at gå psykisk ned med flaget inden de fylder 40.

  Hvad skal de så have lov at få i Bonus? Siden det nu er undskyldningen i denne sag?

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*