Mandlig chef dømt for at voldtage ældre mandlig underordnet – men fik alligevel bonus for veludført arbejde

Del artiklen her:

Hos Odense Kommune medfører det ikke bortvisning, at man er involveret i en sag om voldtægt. Tvært i mod kan der ske udbetaling af en bonus, ligesom der også trækkes på den tiltalte medarbejdere mere end forventet.

Odense Kommune

Odense Kommune blev i midten af september ramt af en skandalesag, da en 46 årig mandlig leder, ved byretten i Odense blev dømt for voldtægt af en 60 årig mandlig underordnet. Vel og mærke en underordnet i samme afdeling, hvor den 46 årige mand fungerede som leder.

Voldtægten fandt sted i forbindelse med et socialt arrangement hos Odense Kommune, hvilket medførte en dom til den yngre overordnede på 8 måneders fængsel, ligesom han også blev pålagt at betale en erstatning på 35.000 kroner til den 60 årige. Det i en sag hvor den 46 årige leder dog blev frifundet for blufærdighedskrænkelse, efter at han under festlighederne havde optaget en video med en 26 årig mand, mens denne sad på toilettet.

Læs også : Borgmester uddelte musikpris – hvilket kostede Odenses skatteborgere flere hundrede tusinde kroner

Embedsmanden blev frifundet da det under sagen kom frem, at den 26 årige mand ikke havde haft noget i mod, at den 46 årige på den måde tog billeder af ham, mens han således sad blottet på toilettet.

Lønopgørelser for leder ved Odense Kommune dømt for voldtægt af underordnet

 

Sikrede sig overarbejdsbetaling og bonus kort før retssag

Umiddelbart skulle man måske tro, at adfærd af denne type medførte omgående bortvisning af den pågældende leder. Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Odense Kommune, var det langt fra tilfældet.

Læs også : Odense Kommune brugte millioner på sponsorat af Superliga-hold – uden effekt

I stedet fremgår det af de fremsendte bilag, at den pågældende leder fastholdt sin almindelige fulde månedsløn inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger på 51.748 kroner helt frem til, at han skulle møde i retten. I maj i år modtog han endda en månedsløn på 107.831 kroner i forbindelse med udbetaling af overarbejde, ligesom han i juni blev tildelt et såkaldt engangsvederlag på 10.000 kroner. Et engangsvederlag Odense Kommune ikke overfor Journalista.dk har oplyst, hvad præcist dækker over.

Læs også : Løn- og jobfest hos letbanen i Odense : Gennemsnitsløn på 739.682 kroner – selv administrative medarbejdere tjener langt over 500.000 kroner

Begrebet engangsvederlag anvendes dog typisk, hvor en offentlig arbejdsgiver har udbetalt en bonus i forbindelse med, at en embedsmand har udmærket sig på en positiv måde.

Del artiklen her:
4 Comments

    • Selve voldtægtssagen har været omtalt i landets aviser. Men det her er også nyt for os.
      Hans sag blev anket men i dag blev byrettens dom stadfæstet. 6 ud af 6 dommere fandt ham skyldig.
      Manden er ikke længere ansat i Odense kommune

  1. Er det bare mig eller er det ikke kørt fuldstændig af sporet på Fyn, når vi taler sociale myndigheder, virker som om de er ude for alle love og ret derovre på Fyn. ? ?

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*